REGION

Platio Albanku 1.500 eura, ona pobjegla prije prve bračne noći

Avaz.ba

8.12.2017

Nesuđeni mladoženja iz Prokuplja platio je 1.500 eura agenciji za posredovanje da mu dovede mladu iz Albanije, ali je ona pobjegla iz njegove kuće prije prve bračne noći!

Nesretni čovjek tražio je odbjeglu nevjestu dva dana, a onda odlučio da cijeli slučaj prijavi policiji.

- Muškarac iz Prokuplja stupio je u kontakt s nekakvom agencijom iz Albanije i dao im oko 1.500 eura da mu pronađu ženu. Oni su se nedugo zatim pojavili, a nesuđena mlada došla je u Srbiju u pratnji jedne ženske osobe i muškarca koji se predstavio kao njen ujak. Djevojka je trebala da ostane u kući mladoženje "na probi" i da se potom vjenčaju. Međutim, već prve noći ona se iskrala iz njegove kuće i pobjegla. Očajni čovjek pokušao je da je pronađe, dva dana je lutao po gradu, ali je nije našao. Pretpostavlja se da se ona već vratila u Albaniju. Čovjek je prijavio slučaj policiji, koja sada pokušava da nađe prevarante - kaže izvor iz istrage i dodaje da je nesuđeni mladoženja bio žrtva organizirane grupe iz Albanije kojoj to nije prva takva prevara. 

- Nesretni čovjek je, po svemu sudeći, naletio na kriminalce, a djevojka koju su mu doveli, očigledno je bila u sprezi sa njima. Uzeli su mu 1.500 eura, ali to nije sav novac koji je izgubio, pošto im je platio i put iz Albanije, kao i smještaj u hotelu u Prokuplju - dodaje sagovornik Informera.

U Osnovnom tužilaštvu u Prokuplju kažu da su preko kolega iz Albanije ušli u trag prevarantima i da se uskoro očekuje njihovo hapšenje.

- Identificirane su osobe koje se sumnjiče za ovo krivično djelo i postupak vodimo u saradnji s tužilaštvom u Albaniji - potvrdio je portparol Osnovnog tužilaštva u Prokuplju Boro Zečević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.