REGION

Otkriveni detalji ubistva dječaka: Dvojica se tukla, ostali gledali stravičan zločin

Avaz.ba

8.12.2017

U Pančevu je u četvrtak uveče izboden I. A (16) u tuči koja je izbila oko 21 sat. Dječak je preminuo na licu mjesta, a policija je uhapsila M. S (17) zbog sumnje da je on počinio ovo krivično djelo.

Prema nezvaničnim informacijama koje su prenijeli beogradski mediji, njihovi drugari su sve posmatrali. Tuča je ugovorena kod Mašinske škole, a do ubistva je došlo na drugom mjestu.

Informacije do kojih su došli mediji govore da je ubijeni dječak zadobio ubodnu ranu oštrim predmetom između lijevog pazuha i grudi. Iako je Hitna pomoć stigla na lice mjesta nije mu bilo spasa, jer je iskrvario na licu mjesta.

( Printscreen)

Dan kasnije, posle detaljnije istrage informacije su još šokantnije: u prvi mah se svima činilo da je sa momkom sve u redu, jer velikih tragova krvi nije bilo. Međutim, ubrzo dečku spasa nije bilo.

Tuča je navodno bila dogovorena kod Mašinske škole u Pančevu. Ipak, do incidenta je došlo u naselju Nova Misa. Opet, informacije do kojih smo došli govore da je do pomjeranja mesta sukoba došlo jer se jedan od učesnika nije pojavio.

Dodatnim telefonskim pozivima sukob je "preseljen" na drugu lokaciju, gdje su na kraju učestvovala samo dva lica. Ostali su kao što smo i ranije konstatirali, gledali njihov sukob.

"Drugari", ako se oni mogu tako nazvati i koji su došli sa njima, nisu učestvovali u ovoj tuči.

Nekoliko desetina minuta kasnije, nesretni dječak je ležao na trkačkoj stazi, u slabo osvijetljenom dijelu, sa svih strana okružen policijom.

Dan kasnije, policija je pronašla i uhapsila 17-godišnjaka iz Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden sudiji Višeg suda za maloljetnike u Pančevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.