REGION

Udarao suprugu sjekirom pred kćerkom pa se pravdao pijanstvom

Avaz.ba

12.12.2017

Goran G. (32) na spavanju je tesarskom sekirom udario u potiljak Milenu G. (27), s kojom se razvodi, a potom pokušao da je zadavi. Jeziv napad dogodio se naočigled njihove 12-godišnje kćerke jučer rano ujutru u Kumodražu, gdje nesretna žena s djetetom živi kao podstanar.

Monstrum nije stao dok nije pala krv

Napadač je pobjegao, a žena je s lakšom povredom glave prevezena u Urgentni centar. Međutim, veliko je pitanje da li bi preživjela da napadača nije zaustavio gazda stana u kojem Milena živi, a koga je pozvala preplašena kćerka.

- Djevojčica je uplakana dotrčala oko šest sati ujutru i vikala: „Brzo, deda, tata ubi mamu!“ Otrčao sam tamo i vidio Gorana kako leži na Mileni i davi je. Ona je, jadna, pokušavala da ga odgurne od sebe, ali nije mogla. Glava joj je bila krvava, a dijete je sve vrijeme vrištalo - priča za Kurir vlasnik kuće u kojoj se napad dogodio. 

Kako kaže, odmah je skočio na nasilnika i vukao ga za leđa da ga odvoji od žene.

- Sigurno bi je udavio da nisam došao! Vukao sam ga iz sve snage, a djetetu istovremeno vikao da zove policiju. Iz trećeg puta sam uspio da ga odvojim od nje, pa je Milena uspjela da izađe iz sobe. Goran je djelovao kao razjarena zvijer, pogledao me je i istrčao na vrata - priča stanodavac žrtve i objašnjava da Goran posljednjih nekoliko mjeseci nije živio s Milenom i djevojčicom, pa je na silu ušao u kuću jučer ujutru.

Pravio se pijan

- Pred policijom se pravio da je pijan, a da li bi pijan čovek mogao da naslaže cjepanice drva, popne se na njih i preko prozorskog kupatila na kojem je bila mrežica za insekte uđe u stan - kaže sagovornik. 

Prema njegovim riječima, Goran i Milena su s djetetom kod njega živjeli posljednjih nekoliko godina, ali je njega izbacio iz kuće kad je drugi put pretukao nesretnu ženu. 

- Ovo je treći put da ju je napao otkako su kod mene. Prvi put je tukao Milenu, oprostio sam mu tada zbog djeteta. Drugi put ju je opet pretukao u septembru i tada sam ga izbacio iz kuće. Oba napada prijavljena su policiji i mislim da su ti postupci u toku. Milena je u međuvremenu predala papire za razvod - rekao je stanodavac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.