REGION

Vučića u Nišu dočekali povici: Gladni smo, pretvorio si nas u roblje...

Avaz.ba

17.12.2017

Kako javlja agencija Beta, povici zbog kojih je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakratko prekinuo govor glasili su "gladni smo", "pretvorio si nas u roblje", "narod nosi pelene u fabrikama", a uzvikivao ih je predsjednik niškog Centra za ljudska prava i demografiju "Clamp" Dragan Krstić.

Krstića je zbog sličnih povika na predizbornoj konvenciji naprednjaka u Nišu, u martu ove godine, osiguranje izvelo iz hale "Čair", a danas je, kako se navodi, prošao s upozorenjem da ne viče i da se smiri.  

Na povike koji su dopirali s platoa ispred Kliničkog centra, Vučić je rekao da mu nije prvi put da sluša od "vlasnika mjenjačnice i kafića kako teško živi" i naveo da se ljudi koji stvarno teško žive, ne ponašaju bahato, već poštuju državu.

To su primitivni izborni trikovi koje sam 500 puta slušao - rekao je Vučić i dodao da je težak život posljedica aktivnosti onih vlasti koje su uništile fabrike, sprovele pljačkašku privatizaciju i koje nisu uspjele da izgrade ni dom zdravlja, a kamo li Klinički centar. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.