REGION

Srbija: Tabureom pretukao baku

Avaz.ba

20.12.2017

Nasilniku iz okoline Negotina N. L. (34) izrečena je mjera uvjetnog zatvora u trajanju od šest mjeseci zbog krivičnog djela nasilje u porodici.

On je u pripitom stanju maltretirao svog oca, majku i baku, s kojima živi u domaćinstvu. 

Posvađavši se sa ocem, on je revoltirano dohvatio nož i njime više puta ubadao televizor, dok je preplašeni otac sve posmatrao i šutio jer se plašio da i njega ne napadne.

Kada se nekoliko dana kasnije posvađao sa majkom, N. L. je pred njom čekićem razbio dva šporeta, govoreći majci kako će je ubiti.

Policija je o njegovom ponašanju obaviještena tek kada je pretukao svoju baku (74). N. L. se posvađao sa babom i počeo da je udara šakama po glavi i licu, onda ju je uhvatio za kosu i vukao, šutirajući je gdje god je stigao. Nakon toga je spazio tabure, podigao ga i dva puta njime udario babu u glavu i grudi.

Dok je tukao baku, vikao je na nju da će je "ubiti i odsjeći joj glavu’". Umiješala se njegova majka, ali sin nije prestao da tuče baku uz povike "e, baš ću da je ubijem’’.

Baka je zadobila posjekotine, podlive po nogama gdje ju je unuk šutirao, modrice po licu i podlakticama kako se branila, natekli su joj očni kapci pa je jedva gledala, a modrice je imala po cijelom tijelu.

Sud je N. L. izrekao i obaveznu mjeru liječenja alkoholičara na slobodi, prenose srbijanski mediji.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.