REGION

Vladika Atanasije: Kosovom upravljaju Vučićevi mafijaši

Agencije

15.1.2018

Državni vrh Srbije iznosi neistine i nije tačno da se Srbi vraćaju na Kosovo kojim "upravljaju Vučićevi mafijaši", izjavio je penzionisani vladika zahumsko-hercegovački Atanasije.

- Ti ljudi tamo, počev od Vučića, pa Dačića, pa ne znam sve koga, ovih njegovih trabanta okolo, pričaju laži kako se Srbi vraćaju na Kosovo. Čista laž. Oni obnavljaju svetinje. Da nam kažu koju su obnovili. Nego pomažu, recimo, Norvežane... Oni lažu. Sjever su dali na poklon (Hašimu) Tačiju, takozvani integrisani prijelaz, to su ustvari granice, carine i albanska vlast na carinama - kazao je Atanasije.

Oni, nastavio je, "ne idu preko tih granica jer su kukavice i onda priča to tako Marko Đurić, a samo ponavlja za Vučićem".

- Kao - Vučić dobio takozvanih deset srpskih opština – nijednu nije dobio. A i da je dobio, ko zna Kosovo, zna da su sve te opštine u Pomoravlju, a nijedna nije unesena s Metohije, a ima ih pet ili šest – ističe Atanasije.

Navodi kako je Metohija "data, kao što je dat sjever Kosova". Vučić je, dodaje, proveo izbore, "smijenio one ljude koje je narod birao i doveo svoje mafijaše".

- Pitajte Srbe sa Kosova, oni će vam reći da tamo upravljaju Vučićevi mafijaši. Onaj što drži pumpe na sjeveru Kosova, njegovi kumovi i ostali. U Leposaviću, jedan takav Vučićev mafijaš saziva 5.000 ljudi, a samo je prvi red od Srba, a ono drugo je sve ko zna ko i to su Vučićeve pristalice – dodao je Atanasije.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.