REGION

Ljajić u suzama zbog ubistva Ivanovića: Ne vjerujem da će ovaj zločin ikada riješiti

Avaz.ba

16.1.2018

Ministar u Vladi Srbije Rasim Ljajić, kroz suze, uspio je završiti razgovor u studiju RTS-a o ubijenom Oliveru Ivanoviću.

"Koliko puta sam mu rekao da ide iz Mitrovice".

Iskreno potresen zbog vijesti koja je potresla mnoge, Ljajić je rekao da je Ivanović "ubijen na pravdi Boga".

Prema njegovim riječima "Ispada da je Ivanović bio sigurniji u pritvoru nego na slobodi". "Jedino je važno da se otkrije ko stoji iza ubistva...ako je više išta važno", dodao je Ljajić.

Na pitanje da ispriča gledaocima kako pamti ubijenog Ivanovića, Ljajić je rekao da ni to više nije važno, "da je on bio najbolji političar s Kosova, umjeren političar koji nije bio podoban ni Srbima ni Albancima, upravo zbog umjerenosti i traženja kompormisa".

"Bio je meta napada i kritika sa svih strana...Razgovarao sam s njim o tome. On je razumio tu realnost i htio je da je mijenja na demokratski načini i to je glavna razlika između njega i ostalih. Bio je smetnja svima", rekao je Ljajić i dodao da su mnogi prijatelji koji su komunicirali sa Ivanovićem u posljednje vrijeme primijetili da je izgledao veoma zabrinuto.

Na pitanje da li vjeruje da će se ovo ubistvo razriješiti, Ljajić kaže da iskreno ne vjeruje da će se to ikada dogoditi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.