REGION

Opsežna istraga o ubistvu Olivera Ivanovića: Identificiran vlasnik zapaljenog automobila

Avaz.ba

17.1.2018

Kosovska policija saopćila je da je došla do nekih novih informacija o ubistvu političara Olivera Ivanovića.

Navedeno je da se do informacija došlo nakon razgovora sa nekoliko svjedoka, snimaka sigurnosnih kamera i informacija dobivenih putem zaštićene komunikacije, povjerljivih telefonskih razgovora, mejlova i zapisa sa društvenih mreža.

Istražni tim, kako je navedeno, čine specijalizirani pripadnici službi za ovakve slučajeve, slučajeve teških krivičnih djela, forenzičara, obavještajnih službi i zvaničnika Direkcije za međunarodnu saradnju.

Tim je, dodaje se, maksimalno angažiran na obradi svih podataka vezanih za ubistvo Ivanovića.

Navodi se da je u dosadašnjoj istrazi identificiran vlasnik zapaljenog automobila Opel Astra, koji se dovodi u vezu saovim ubistvom.

Sve aktivnosti koje se obavljaju u okviru Kosovske policije, koordiniraju se i provode pod nadležnošću Osnovnog tužilaštva u Mitrovici.

Također, paralelno sa istražnim radnjama Kosovske policije preduzete su i određene mjere na povećanju stepena sigurnosti, uključujući povećano prisustvo pripadnika policije na nekoliko lokacija koje su identificirane kao osjetljive kako bi se spriječio bilo kakav incident.

Ivanović, lider Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda, ubijen je jučer ujutru u ulazu zgrade, gdje se nalazi ta stranka u Sjevernoj Mitrovici.

Ivanovića je ubila, za sada, nepoznata osoba/e sa šest metaka iz vatrenog oružja kalibra 9k19 mm, a sumnja se da je oružje imalo prigušivač.

- Sada smo u procesu analize svih do sada prikupljenih dokaza. Posebno se ekstrahuje, analizira i ocjenjuje videosnimak sigurnosnih kamera koje su bile u blizini mjesta ubistva i drugi materijalni dokazi - navodi se u saopćenju Kosovske policije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.