REGION

Istraga o ubistvu Olivera Ivanovića: Tužilaštvo iz Kosovske Mitovice pristalo na saradnju s Beogradom

Avaz.ba

22.1.2018

Odjeljenje za teška krivična djela Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici izrazilo je spremnost da beogradskom Tužilaštvu za organizirani kriminal pruži sve podatke s kojima bude raspolagalo kako bi se na koordinirani način provela istraga o ubistvu Olivera Ivanovića i kako bi se što prije otkrili počinioci tog krivičnog djela, navodi se u odgovoru Kosovskog ministarstva pravde Ministarstvu pravde Srbije.

Odgovor kosovskog ministarstva  dostavljen je preko EULEKS-a, navodi se u saopćenju Ministarstva pravde Srbije.

Također, u odgovoru se navodi da će izveštaj sa uviđaja, kao i ostali prikupljeni podaci, biti hitno dostavljeni Tužilaštvu za organizirani kriminal, nakon što budu sačinjeni.

Pored toga, Tužilaštvu za organizirani kriminal je upućen i zahtjev za pravnu saradnju povodom pružanja informacija u vezi zapaljenog vozila koje je otkrila istražna jedinica Osnovnog tužilaštva u Mitrovici.

Ministarstvo pravde će navedeni zahtjev proslijediti Tužilaštvu za organizirani kriminal na dalje postupanje.

Kancelarija glavnog kosovskog tužioca Šućri Sulje negirala je danas da će biti održana konferenciju za štampu, na kojoj će, kako su ranije najavili pojedini mediji, objaviti rezultate analize snimaka sigurnosnih kamera sa mjesta ubistva Olivera Ivanovića.

Prištinski mediji u petak su objavili informaciju da je tužilac Sulja, koji vodi istragu o ubistvu Ivanovića, najavio da će danas saopćiti rezultate dosadašnje  istrage o ubistvu Ivanovića.

Kako je navedeno, to bi uključilo snimke sigurnosnih kamera, detalje o zapaljenom automobilu, kao i forenzičke dokaze.

Najavljeno je također, da će u izvještaj biti uključene i izjave svjedoka, a kako je za sada poznato, ispitano je njih šestero.

Policija je zatražila da učestvuje u istrazi o ubistvu Ivanovića, a Tužilaštvo za organizirani kriminal pokrenulo je i sopstveni predistražni postupak.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je jučer da policija do sada nije dobila nijedan podatak iz istrage o ubistvu Ivanovića iz Prištine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.