Tuča dvije porodice zbog ukradene "mlade", letjele i sjekire

Autor: B92
08.02.2018 15:07
A
A
A

U selu kod Aleksinca, Prćilovci, došlo je do tuče dvije porodice zbog toga što je mladić kidnapovao maloljetnu djevojku čija je porodica  krenula u potjeru za njima.

Kako prenosi RTS, sumnja se da je 20-godišnji mladić 17-godišnjakinju s kojom je bio u emotivnoj vezi, mimo njene volje, odveo svojoj kući. "Blic", pak, navodi da ju je presreo i strpao u automobil. Tada su njeni rođaci krenuli u potjeru za njim i tako je došlo do opće tuče dvije porodice.

Jedan od članova porodice djevojke sa sobom je ponio sjekiru kojom je napao mladićevog oca, ali mu je ovaj oteo sjekiru i njome po glavi udario tog člana djevojčine porodice, koji je tom prilikom zadobio ozbiljne povrede i prevezen je u Klinički centar u Nišu.

Kako još navodi "Blic"j došlo je do masovne tuče u kojoj su letjele i kamenice.

Opća tuča dobit će i sudski epilog, jer je policija u Nišu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Aleksincu, uhapsila mladićevog oca T. S. (1971.), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teška tjelesna povreda, dok je protiv 20-godišnjeg mladića, koji je oteo djevojku, podnesena krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio krivično djelo protupravno lišenje slobode.

Više o:

Niš