REGION

Vlade Srbije i Mađarske na zajedničkoj sjednici, na ručak otišli starim tramvajem

Avaz.ba

9.2.2018

Premijerka Srbije Ana Brnabić predvodi delegaciju Vlade tokom radne posjete Mađarskoj, gdje je danas u Budimpešti održana zajednička sjednica vlada dvije države i potpisano deset međudržavnih sporazuma.

Njen mađarski kolega Viktor Orban priredio je svečani doček na trgu Košut u Budimpešti, gdje se održava četvrta zajednička sjednica dvije zemlje. Orban je premijerku Srbije dočekao uz crveni tepih, počasnu gardu i himne Srbije i Mađarske, ispred zgade mađarskog parlamenta, piše blic.rs.

Na dnevnom redu sjednice dvije vlade su započeti projekti, regionalna saradnja i unaprjeđenje sveukupnih bilateralnih odnosa Beograda i Budimpešte.

Mađarski premijer Viktor Orban priredio je iznenađenje srbijanskoj delegaciji koju je na ručak u njihovu čast, odvezao starim tramvajem kroz budimpeštanske ulice.

Ministri u Vladi Srbije jutros su imali nekoliko bilateralnih sastanaka sa mađarskim kolegama, a tokom radne posjete Mađarskoj, premijerka Brnabić sastat će se i sa predsjednikom ove države Janošom Aderom (Janos).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.