REGION

Američki senator Ron Džonson s Vučićem: Narodi na Balkanu trebaju da oproste kako bi išli ka prosperitetnijoj budućnosti

Srna

18.2.2018

Američki senator Ron Džonson (Johnson) izjavio je večeras nakon sastanka s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da traži da svi narodi u regionu oproste da bi svi imali sjajniju budućnost, te da svaki dogovor mora biti pravedan za sve strane i uzeta u obzir budućnost svih.

Džonson je poslije razgovora s Vučićem novinarima rekao da je u Beogradu da se "obavijesti, informira i osnaži odnos sa Vučićem, kako bi razumio ideje i težnje Srbije, dok ide ka miru i prosperitetu".

Naglasio je da se prošlost ne može zaboraviti, ali da narodi na Balkanu treba da oproste, koliko god bilo teško, da bi išli ka prosperitetnijoj budućnosti.

Džonson je istakao da je još prilikom susreta s Vučićem u Vašingtonu procijenio da je on pravi lider i da ima hrabrosti da rukovodi, ne samo na dobrobit naroda Srbije, nego svih u regionu, što će donijeti dobrobit i cijelom svijetu.

Zahvalivši Vučiću na gostoprimstvu, Džonson je dodao da je i američki predsjednik Vudro Vilson (Woodrow Wilson) prije 100 godina ukazao na značaj koji Srbija ima za mir u regionu i svijetu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je s američkim senatorom razgovarao o unapređenju odnosa, posebno ekonomskih, o stabilnosti u regionu, odnosima Beograda i Prištine i o podršci Amerike evropskom putu Srbije.

Vučić je na konferenciji za novinare u vili "Mir" rekao da je od američkog senatora tražio da pomogne u stabilizaciji regiona time što će zamoliti kosovske Albance da budu spremni za istinska rješenja, koja znače kompromis.

Ocijenio je da su Srbija i SAD uspostavili dobre ekonomske odnose, da sve više američkih kompanija ulaže u Srbiji, ali da razmjena može da bude i na višem nivou.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.