REGION

Vučić objasnio zašto se nije izvinio tokom posjete Hrvatskoj

vijesti.hr

25.2.2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju kako je tokom nedavne posjete Hrvatskoj štitio interese Srbije "najbolje što umije i zna" i objasnio da se nije izvinio jer Srbija i Hrvatska različito vide događaje iz historije.

-Prvi sam koji je imao hrabrosti reći im u lice, jasno i nedvojbeno, da drukčije vidimo "Oluju", koju u Hrvatskoj slave, a koja je dan tuge u Srbiji... Nisam se izvinio jer mi različito vidimo stvari koje su se dogodile u prošlosti, rekao je Vučić za TV PINK.

Vučić se požalio da su ga novinari tokom posjete Hrvatskoj "kao osice napadali", te da mu to "nije nimalo ugodno".

-Pitali su me za neke izjave iz 90-ih u Glini... Pa nisam ja tada govorio samo u Glini, bio sam i u Vojniću, Vrginmostu... I tada sam rekao kako se nadam da će Republika Srpska Krajina opstati. Je li to za ispriku, a nije 250.000 ljudi koji su ostali bez svojih ognjišta. Zar je to manje bitno?, rekao je Vučić.

On je ocijenio da je danas veći strah kod Srba u Hrvatskoj nego li strah koji osjećaju Srbi na Kosovu, južno od Ibra gdje teško žive, a "vlasti iz Prištine upravljaju i njihovim životima".

-Ali, u Hrvatskoj su toliko uplašeni da su se skrivali od kamera i polovica ih se nije smjela pojaviti, plašeći se šta bi im se poslije moglo dogoditi ako ih netko vidi na televiziji, rekao je Vučić, istodobno naglasivši kako je bio ponosan u dvorani "Lisinski".

-Ponosan sam što su, s druge strane, u "Lisinskom", u Zagrebu, svi uglas pjevali i srpsku i hrvatsku himnu, sav sam se tad naježio, rekao je Vučić poručio da će nastojati pomoći Srbima gdje god može i "više nego ranije jer je Srbija sada ekonomski jača i može više i pomoći".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.