REGION

Svećenik kao iz filmske priče: Tovio piliće, raspitivao se o ženama i dilao skank

Blic.rs

7.3.2018

Priča o dvostrukom životu Milana Jordovića, svećenika u čijem automobilu su nađena 52 paketića skanka, nakon sedam dana podijelila je srbijansku javnost. Više je onih koji vjeruju da "njihov Jordo" to nikada samovoljno ne bi učinio, dok pojedini ipak sumnjaju.

- Da vam kažem, ne bih imao lošu riječ za njega, dobar je bio u svojoj parohiji. Nije se nikada bahatio iako je bio lijepo situiran. Radio je nešto malina i tovio neke piliće. Kada pogledate, skromna porodica, dobra. Ali čuh od komšije da se raspitivao kod njega o nekim ženama. Međutim, niko to nije uzimao za ozbiljno. Jeste svećenik, ali znate kakvi su muškarci, vole prokomentirati  lijepo žensko čeljade. Sada već, nakon svih ovih priča, ja ne znam šta je istina. Prosto ne mogu da vjerujem da je bio ženskaroš i diler, ne ide mi to uz njegovo ponašanje prema svojim parohijanima - kaže poznanik svećenika Jordovića. 

Dugo nije imao djece, a sina je dobio dok je službovao u Prilikama. Priča se da je često organizirao i dobrotvorne akcije u kojima je pomagao bolesnima i siromašnima.

- Znam da je neko vrijeme bio u Americi. Tamo se valjda doškolovavao, tako je pričao. I sestru je, mislim, poveo sa sobom. Uvijek je bio brižan, pažljiv, ma ko zna šta se tu desilo i otkud ta droga kod njega - kaže jedan Priličanin.

Uhapšeni sa 27 kg narkotika

Podsjećanja radi, prije sedam dana policija je uhapsila svećenika Milana Jordovića i učitelja vjeronauke Zorana Marinkovića (43) sa čak 27 kilograma narkotika koji su vozili u automobilu. Jedan je bio u mantiji, drugi u ženskoj odjeći. Tada su se policiji pravdali riječima da idu iz manastira Studenica i da ne znaju što bi ih zaustavljali, a u bunkeru automobila nosili su 52 paketa skanka.

Svećeniku i vjeroučitelju određen je pritvor do 30 dana, a svećenik se na saslušanju branio šutnjom.

Uhapšen odjeven u žensku odjeću

Zorana Marinkovića, koji pjeva u crkvenom horu i koji je do prije pet-šest godina radio u OŠ "Petar Leković" kao nastavnik vjeronauke, Požežani manje poznaju nego Jordovića. Zbog načina odijevanja - volio je da se oblači u žensku odjeću, u kojoj je bio i kada je uhapšen, i zbog izgleda - čupao je obrve, imao uvijenu kosu i napumpana usta - smatran je za čudaka.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.