REGION

Vučić o odluci Prištine: Nisam mogao glavu da podignem...

Avaz.ba

8.3.2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Bukureštu da će u ovom, ali i narednih mjeseci, biti mnogo razgovora o Kosovu.

On je istaknuo i da se nada da to neće dovesti do dalje eskalacije i destabilizacije u odnosima, a na informaciju o tome da Priština i dalje odbija formirati Zajednicu srpskih općina reagirat će, kaže, kada sagleda stanje.

Upitan za odluku prištinskih vlasti Vučić je, u izjavi novinarima, rekao da ne voli žuriti sa izjavama, i da još nije čuo detaljne informacije o tome.

"Volim prvo vidjeti o čemu se radi. Vidim da postoji nerazumijevanje u javnosti o suštini Briselskog sporazuma. Donijet ću Briselski sporazum u danima pred nama i pročitati ga od A do Š, jer očigledno nije dovoljno da stavite na internet-stranicu da ga svi mogu vidjeti, kako bi građani imali priliku da vide da je srž sporazuma ZSO“, objasnio je on.

Izrazio je čuđenje da je donesena takva odluka i rekao da ne razumije kako se to desilo.

- Ostavite mi 24 sata da mogu reagirati. Danas nisam mogao glavu da podignem od posla u Rumuniji. Ako je to tačno, ne znam kako bi moglo da bude bilo šta dobro, jer to znači da neko svojim odlukama uvodi u dodatnu destabilizaciju - poručio je Vučić.

Vučić je kazao da ne želi da daje neodgovorne izjave, već ozbiljno i u skladu s interesima građana da reagira.

- Odgovor ćete dobiti kada budem sve proučio i sagledao sve posljedice - najavio je on u odgovoru novinarima.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.