SRBIJA

Radniku u Vračevom Gaju svinje odgrizle lice, šake i spolni organ

Ilustracija

Informer

16.3.2018

Miodrag S. I. (61) umro je u komšijskom oboru, gdje je radio za dnevnicu, a svinje ga raskomadale. Ovo je već treći identičan slučaj u posljednjih 15 dana u Srbiji.

Nesretni čovjek jučer je iznenada umro u svinjcu svog komšije u mjestu Vračev Gaj kod Bele Crkve, a životinje su bukvalno rastrgale njegov leš! On je najvjerovatnije radio za dnevnicu u oboru, kada ga je pokosio infarkt, a gladne svinje su mu pojele lice, obje šake i spolni organ!

Ljekari Hitne pomoći, koji su konstatirali smrt, ukazali su da se najvjerovatnije radi o srčanom udaru. 

Stravičan prizor prvi je zatekao vlasnik obora Stevan K. Odmah je o tome obavijestio policiju, koja je obavila uviđaj. 

- Više tužilaštvo je odmah naredilo da se tijelo preminulog prebaci na obdukciju kako bi se utvrdile okolnosti tragedije, mada sve ukazuje na to da je u pitanju prirodna smrt. Obdukcija će utvrditi kako je tačno preminuo Miodrag, ali ljekari Hitne pomoći, koji su konstatirali smrt, ukazali su da se najvjerovatnije radi o srčanom udaru. Za sada nema naznaka da je u pitanju krivično djelo - kaže za "Informer" sagovornik iz istrage.

On dodaje da je Miodragov leš bio unakažen do neprepoznatljivosti, jer su svinje za nekoliko sati, koliko je tijelo bilo pored njih, pojele cijelo lice nesretnog čovjeka.

- Glava je bila oderana i izujedana, a obje šake i spolni organ su odgriženi. Bilo je zaista jezivo - naveo je izvor Informera.

Ovo je, inače, treći identičan slušaj u posljednjih 15 dana koji se desio u Srbiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.