SRBIJA

Nebojša Tubić Žabac pušten na slobodu sa "nanogicom"

CdM

17.3.2018

Nebojši Tubiću Žapcu, kontroverznom novosadskom biznismenu, osumnjičenom za ubistvo investitora Spasoja Miličevića, ukinut je pritvor.

U daljem postupku Tubić će se braniti sa slobode, a određena mu je mjera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, tj. nanogicu.

Više javno tužilaštvo se, međutim, žalilo na ovu sudsku odluku, a Vanraspravno vijeće će odlučiti da li će je uvažiti ili ne.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu, Tubić je negirao da je počinio djelo za koje se sumnjiči, tvrdeći da sa prebijanjem Miličevića nema nikakve veze.

Tubić je tada izjavio da je teško bolestan od ranjavanja prije pet godina, da ima plastične djelove u glavi i da u takvom stanju nije mogao da napadne i pretuče Miličevića, niti da učestvuje u organizaciji tuče.

Miličević, inače vlasnik zanatske građevinske radnje "Kondor", u novembru prošle godine pretučen je drvenom letvom. Polomljena su mu rebra, nos i uho, a dan kasnije je preminuo u Urgentnom centru, jer mu je, kako je pokazala obdukcija, stalo srce.

Tubić je inače javnosti poznat kao vlasnik brojnih diskoteka u Srbiji, a prije pet godina pogođen je rikošetiranim metkom iz automatske puške u glavu. Postao je zvijezda tabloida nakon što je preživio ovu nesreću, koja i dan danas intrigira javnost.

Označavali su ga kao posljednjeg preživjelog veterana novosadske sive zone iz devedesetih godina, a svojevremeno su ga dovodili u vezu i s pokojnim Željkom Ražnatovićem Arkanom.

Protiv njega su ranije podnošene krivične prijave za djela privrednog kriminala, za šta je obično osuđivan uvjetno.

Povezivali su ga i s brojnim estradnim pjevačicama, kao što su preminula Ksenija Pajčin, Sandra Meljničenko i Goca Božinovska.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.