ALEKSINAC

U Prćilovcima zbog mlade sijevale lopate i sjekire

Informer.rs

13.4.2018

U masovnoj tuči dvije romske porodice u Prćilovcima kod Aleksinca prekjučer su tri osobe povrijeđene, i to sve zbog otete mlade! Ovo je već drugi obračun ovih porodica u posljednja dva mjeseca, u kojima su glave razbijane sjekirama, lopatama i šipkama! Protiv devet osoba podnesene su prekršajne i krivične prijave!

Dvije porodice započele su rat 8. februara, nakon što je Dalibor S. (20), nakon duže veze sa 17-godišnjom djevojkom, odlučio da je otme! Tog dana ju je presreo na ulici, strpao u kola i odveo svojoj kući.

Većina učesnika ove tuče i ranije je kažnjavana prekršajno i krivično zbog incidenata u ratu dvije porodice. Kako nemaju novca za plaćanje kazni, oni završe iza rešetaka, ali čim se nađu na slobodi, nastavljaju da raščišćavaju račune pesnicama i svim ostalim što im dođe pod ruku. 

To je naljutilo njene rođake Dalibora J. (23), Ivicu J. (22), Slobodana J. i Dejana R. (35), koji su odmah krenuli za njima, da bi vratili otetu maloljetnicu. Dejan je tad ponio i sjekiru da bi se obračunao s otmičarima. Međutim, čim su došli u Daliborovu kuću, Dejan je krenuo sjekirom na mladoženjinog oca Toplicu, ali ovaj mu ju je oteo i razbio mu glavu!

Uslijedila je masovna tuča, tokom koje su letjele kamenice i flaše na obje strane. Najgore je prošao Dejan, brat od ujaka otete djevojke, koji je od udarca sjekirom u glavu zadobio frakturu lobanje i krvarenje u mozgu. Protiv mladoženje Dalibora S. tada je podnesena krivična prijava u redovnom postupku zbog otmice, dok je njegov otac Toplica uhapšen zbog nanošenja teških povreda.

Nakon dvomjesečnog zatišja, pripadnici dva tabora u srijedu ponovo su se sreli u Prćilovici i odlučili da raščiste račune.

- Oko 17.30 sati Ceca S. iz Prćilovice je prijavila da su Ramba S. tukli Dejan R. i Slobodan J. Policija je izašla po prijavi i ustanovila da je opet došlo do tuče između rodbine mlade i Daliborovih rođaka. Ustanovljeno je da je Miloš J. udario šipkom po glavi Nebojšu S., a da je Rajna S. lopatom tresnula Miloša J. Rambo S. je prošao s brojim povredama koje su mu pesnicama nanijeli Slobodan J., Dalibor J. i Dejan R. - objašnjava izvor iz istrage. 

Ova trojica su nakon tuče pobjegla Golfom, ali ih je policija ubrzo pronašla.

Ostali učesnici tuče su otišli kući, jer su imali lakše povrede, ali ih je policija identificirala i procesuirala. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.