SKANDAL

Šešelj gazio hrvatsku zastavu pred Jandrokovićem

24sata.hr

18.4.2018

Službena dvodnevna posjeta predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića Srbiji nije se svidjela Vojislavu Šešelju, predsjedniku Srpske radikalne stranke.

Šešelj je na ulazu u Narodnu skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, pritrčao je, oborio stijeg na beton, pokušao je poderati zastavu, a onda su je on i zastupnik Filip Stojanović gazili - saopćeno je iz Šešeljeve stranke.

Dodaje se da im ni pet članova osiguranja nije moglo oteti zastavu i stijeg. Incidentno Šešeljevo ponašanje nije na tome stalo.


Prema pisanju srbijanskih medija, Šešelj je navodno prišao hrvatskoj delegaciji koja se nalazila u predvorju Skupštine i rekao: „Sada sam vam tamo napolju izgazio ustašku zastavu, je*em vam majku ustašku svima!“

Zatim je produžio u skupštinske prostorije i nastavio obavljati svoje poslaničke dužnosti. Nakon incidenta u Beogradu tokom kojeg je Šešelj psovao hrvatsku delegaciju koja je u posjeti Srbiji i gazio hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije, hrvatska delegacija otkazala je susret sa srpskom ministricom evropskih integracija i povukla se u zgradu Hrvatske ambasade u Beogradu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.