NASTAVLJA PROVOCIRATI

Šešelj: Hrvatsku zastavu ćemo i dalje paliti, gaziti i pljuvati

24sata.hr

19.4.2018

Članovi delegacije su čuli kada sam im opsovao majku ustašku. Čuo je i onaj Srbin među njima. Pa, čemu onda ova galama ako smo sve izmislili - upitao je Šešelj novinare.

Svi časni Srbi podržavaju ono što smo uradili jučer, podržavaju što smo zgazili hrvatsku zastavu i što sam opsovao ustašku majku hrvatskoj delegaciji, rekao je Vojislav Šešelj u Beogradu na pres-konferenciji u četvrtak.

- U Srbiji su reagirali predsjednici Republike, Vlade i Narodne skupštine. Predsjednik Republike je rekao da se ne može izvrgavati ruglu zastava niti jedne suverene zemlje, a ja kažem da može jer je pod tom zastavom izvršena agresija na Republiku Srpsku, Krajinu, a 200.000 Srba je protjerano, a nekoliko hiljada civila je ubijeno. Pod tom zastavom ustaški režim je iz Hrvatske protjerao više od 300.000 Srba. Zato se toj zastavi ne može odavati poštovanje i zato ćemo tu zastavu i dalje paliti, pljuvati i gaziti, jer je to zastava hrvatske ustaške države - rekao je Šešelj.

On je novinarima detaljno opisao tok incidenta rekavši da je pokušao poderati zastavu ispred Skupštine, ali nije uspio, pa je onda bacio zastavu na zemlju i temeljito je izgazio.

Bio je iznenađen pitanjima da li se to zaista dogodilo i kao potencijalne svjedoke naveo pet ili šest radnika osiguranja koji su ga pokušali spriječiti, zatim članove hrvatske delegacije koji su morali čuti njegove uvrede, a također je novinare uputio da od policije zatraže snimku sigurnosne kamere.

- Pet-šest zaštitara je reagiralo. Vidjeli su nas i otimali zastavu iz naših ruku, hrvali su se s nama. Članovi delegacije su čuli kada sam im opsovao majku ustašku. Čuo je i onaj Srbin među njima. Pa, čemu onda ova galama ako smo sve izmislili? Bilo bi izvanredno da smo izmislili, a budale nasjele, ali nismo... Zašto su se onda vratili u Zagreb, samo zbog našeg saopćenja? Nevjerovatno mi je da sumnjate da se dogodilo, ali efekt je solidan sve i da nije bilo ništa - rekao je Šešelj, javlja B92.

Dodao je da ne zna hoće li se protiv njega pokrenuti kakav postupak. Šešelj smatra da policija nema osnova zabraniti najavljeni miting radikala 6. maja u Hrtkovcima.

- Skup je uredno prijavljen, imat ćemo redarsku službu i to će biti miran politički skup. Đurđevdanski radikalski uranak... Kao što je miran skup bio i 1992. godine, ni tada nije bilo incidenata. Nema razloga za zabranu - rekao je Šešelj.

Zanimljivo, skup je zakazan na 26. godišnjicu mitinga nakon kojeg je uslijedilo iseljavanje Hrvata iz tog vojvođanskog sela, za što je Šešelj nedavno osuđen u Haagu na deset godina zatvora.

Odgovarajući na pitanje očekuje li da mu nakon te presude oduzmu mandat u republičkom parlamentu, Šešelj je rekao da ne vidi razlog za to, s obzirom na to da je on tu kaznu već odslužio i da se to na njega ne odnosi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.