POSLIJE 13 GODINA

Teslin finansijski direktor naprasno dao otkaz

Jednog od najbližih saradnika Ilona Maska zamijenit će šef računovodstva Vaibhav Taneja

Zek Kirkhorn. YouTube/Tesla

M. Z.

8.8.2023

Jedan od najbližih saradnika Ilona Maska u Tesli Zek Kirkhorn podnio je iznenada ostavku na mjesto glavnog finansijskog direktora, saopćio je Reuters.

Pritom, to se dešava u momentu kada se proizvođač električnih automobila bori sa smanjenjem troškova i odbranom svoje profitne marže, nakon niza sniženja cijena.

Kirkhorna je u petak na poziciji CFO-a zamijenio Vaibhav Taneja, koji je bio šef računovodstvene službe od 2019. godine, navodi kompanija u zvaničnoj dokumentaciji objavljenoj u ponedjeljak.

Doduše, dodaje se da će Kirkhorn ostati u Tesli do kraja godine kako bi pomogao u tranziciji i zahvalio Vaibhavu na njegovom "značajnom doprinosu".

Odlazak Kirkhorna je uslijedio nakon "rijetkog" perioda stabilnosti u Teslinom višem menadžmentu, budući da su se u prošlosti ljudi znatno brže smjenjivali na rukovodećim pozicijama.

Zek Kirkhorn je u Tesli proveo 13 godina u sektoru finansija, a glavni finansijski direktor postao je prije četiri godine i otad je dolazilo do raznih finansijskih preokreta u kompaniji, piše Telegraf.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.