ŠIRENJE POSLOVANJA

Bugatti Rimac otvara novi centar za istraživanje i razvoj i inovacije

Bugatti Rimac, proizvođač hiperautomobila, širi svoje poslovanje u Evropi otvaranjem novog centra za istraživanje, razvoj i inovacije u Italiji

Mate Rimac. Facebook

M. Z.

13.10.2023

Bugatti Rimac, proizvođač hiperautomobila, širi svoje poslovanje u Evropi otvaranjem novog centra za istraživanje, razvoj i inovacije u Italiji. 

Inovativna rješenja

Gotovo godinu nakon što je otvorila dizajnerski i inžinjerski centar u Berlinu, kompanija će se proširiti u još jedno središte automobilske stručnosti i tehničke izvrsnosti otvaranjem novog Bugatti Rimac razvojno-istraživačkog ureda u Bologni.

Novi će centar približiti kompaniju Bugatti Rimac njenim istaknutim partnerima i dobavljačima, i tako joj omogućiti pružanje brze i responzivne podrške tamo gdje je to potrebno, te će biti i podrška sjedištu kompanije u Zagrebu, a u njemu će raditi do 50 budućih zaposlenika, u tandemu s hrvatskim timom, izvijestili su iz kompanije.

- Od svog osnutka 2021. godine kompanija Bugatti Rimac jasno ističe kako na tržište namjerava plasirati inovativna rješenja koja će automobilske performanse i inoviranje podići na nove nivoe. Italijanski tim će pritom biti zadužen za razvoj novih tehnologija i najsavremenije inžinjerstvo u svrhu ispunjavanja tog zadatka - ističu iz kompanije.

Novi će centar ne samo pridonijeti formiranju budućnosti kompanije već i odati priznanje Bugattijevoj slavnoj prošlosti, najavljuju iz kompanije. U sklopu novog pogona bit će otvoren i Heritage centar u kojem će biti izloženi neki od najpoznatijih modela tog brenda iz prošlosti. 

Restauracija i rekonfiguracija 

Osim toga, u istom će se pogonu odvijati i tzv. obrnuti inženjering automobilskih dijelova u sklopu Bugattijeva programa La Maison Pur Sang, koji pruža usluge restauracije i rekonfiguracije povijesnih modela automobila Bugatti u tvornici Atelier u francuskom Molsheimu.

Italijanska grana kompanije Bugatti Rimac nalazi se na adresi Via Del Monte 1 u Bolonji.

Emilio Skervo (Scervo), glavni tehnološki direktor kompanije Bugatti Rimac, izjavio je:

- Bugatti Rimac nastoji stvoriti novu definiciju hiperautomobila kroz spoj dizajna, performansi, i tehničkog umijeća, što je vidljivo i iz našeg kontinuiranog razvoja. Nakon uspješnog pokretanja ureda u Berlinu prošle godine, s iznimnim ponosom najavljujem našu prisutnost u još jednom području koje je dalo golemi doprinos automobilskom svijetu: u sjevernoj Italiji, u kojoj postoji obilje inžinjerske stručnosti i talenta.

Otvaranje italijanskog centra za istraživanje, razvoj i inovacije još je jedan ključni trenutak za kompaniju Bugatti Rimac. Uvjeren sam kako će centar imati iznimno važnu ulogu u razvoju inovativnih automobila i tehnologija koje svijet s nestrpljenjem očekuje.

Prepoznatljiva agilnost

Kompanija Bugatti Rimac predstavlja jedinstven spoj dva automobilska i tehnološka pionira i predvodnika. Rimčeva prepoznatljiva agilnost, tehnička stručnost i uporno inoviranje na polju električnih vozila zajedno s Bugattijevom 113-godišnjom tradicijom dizajniranja i stvaranja nekih od najpoznatijih hiperautomobila sada čine vodećeg proizvođača hiperautomobila, piše Tportal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.