LISTA ĆE SE PROŠIRIVATI

Ovi modeli Samsung telefona dobit će Android 14: Šta donosi novo ažuriranje

Samsung je razjasnio koji modeli iz Galaxy serije će dobiti najnoviju verziju One UI 6 interfejsa temeljenog na Androidu 14

Ažuriranje Andrioda 14. Phonearena.com

E. Ag.

31.10.2023

Poslije jučerašnjeg objavljivanja da je OneUI 6 dostupan na Samsungovoj Galaxy S23 seriji, kompanija je odlučila da objavi koji drugi uređaji će dobiti nadogradnju na Android 14 u obliku One UI 6.0 korisničkog interfejsa. Pored Googleovih unapređenja na Androidu 14, One UI 6.0 donosi i Samsungova vlastita unapređenja, od novih funkcija kamere do osvježenih emotikona.

2020. godina i kasnije

Južnokorejski proizvođač mobilnih telefona učinio je ovo ažuriranje inicijalno dostupnim za Galaxy S23 seriju 30. oktobra. No, mnogi korisnici drugih Galaxy modela s pravom se pitaju kada će i njihovi uređaji biti ažurirani.

Prema objavljenim informacijama, prva serija telefona koja će dobiti ovu nadogradnju, pored Galaxy S23 serije, obuhvatat će modele koji su izašli u prodaju 2020. godine i kasnije. U pitanju su uglavnom uređaji iz Galaxy S serije, počevši od S20 pa do najnovije S23 serije. Također, Galaxy Z sklopivi telefoni, osim prvog Galaxy Folda, također će biti unaprijeđeni. Među izabranim uređajima su i neki iz Galaxy A serije, tačnije Galaxy A54 i A53.

Konkretno, ovu nadogradnju trebalo bi da dobiju sljedeći modeli:

Modeli koji su obuhvaćeni ažuriranjem. Samsung

Samsung je također potvrdio da će i Galaxy Note 20, Galaxy A54 i Galaxy A53 biti spremni za ažuriranje na OneUI 6, odnosno Android 14.

Obuhvaćena i A-serija. Samsung

Početna lista

Napomenimo da je ovo samo početna lista i da bi broj podržanih uređaja mogao biti znatno veći kako se ažuriranje bude širilo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.