AŽURIRANJE

Android se transformira: Ovo su nove funkcije koje možete očekivati

Ove inovacije predstavljaju značajan napredak u Android ekosistemu, nudeći korisnicima napredne funkcionalnosti i poboljšano korisničko iskustvo

Najnovije ažuriranje također uključuje unapređenja u sigurnosti. Facebook

E. Ag.

4.12.2023

Google je predstavio najnovije Android ažuriranje, koje donosi niz poboljšanja i novih funkcija na uređaje s Android operativnim sistemom. Ovo ažuriranje uključuje značajne inovacije u popularnim servisima kao što su Google TV, Messages, WearOS i druge platforme.

Animirani emotikoni

Google Messages dobiva "Voice Moods", funkciju koja korisnicima omogućava da svojim glasovnim porukama dodaju animirane emotikone i jedinstvene pozadine, ističući njihovo trenutno raspoloženje. Pored toga, beta-verzija Android Messages uvodi "Reaction Effects" za dinamičnije konverzacije.

Unapređenja u sigurnosti

WearOS dobiva nove funkcije za kontrolu pametnih uređaja i postavljanje Google Home statusa, kao i mogućnost pokretanja Assistant Routines glasovnim komandama direktno s pametnog sata.

Najnovije ažuriranje također uključuje unapređenja u sigurnosti, omogućavajući korisnicima da postave prilagođeni PIN na FIDO2 sigurnosnim ključevima.

Ove inovacije predstavljaju značajan napredak u Android ekosistemu, nudeći korisnicima napredne funkcionalnosti i poboljšano korisničko iskustvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.