AŽURIRANJE

Ray-Ban Meta pametne naočale dobivaju glasovnog AI asistenta

Prepoznaje ono što gledate i daje svoje komentare

Mark Zakerberg probao kako naočale funkcioniraju. Meta

E. Ag.

13.12.2023

Meta je objavila da pametne naočale Ray-Ban Meta dobivaju opcije vizuelnog pretraživanja koje pokreće umjetna inteligencija Meta AI.

Beta-verzija

Metin AI model će se u naočalama naći u obliku digitalnog asistenta, a kompanija počinje testirati nove multimodalne mogućnosti koje mu omogućuju da odgovori na pitanja koja se temelje na onome što gledate u svom okruženju.

Ažuriranja bi mogla znatno doprinijeti tome da se naočale učine znatno korisnijim, što je bila jedna od pritužbi prvih korisnika koji su smatrali da pružaju premalo pametnih opcija, piše Vidi.hr.

Nažalost, proći će još neko vrijeme prije nego što svi korisnici dobiju "multimodalnu nadogradnju", jer će beta-verzija s ranim pristupom u početku biti dostupna samo malom broju ljudi u SAD, a prošireni pristup vjerovatno će doći negdje 2024. godine.

Kreativna pitanja

Na temelju isječaka koje je podijelio Mark Zakerberg (Zuckerberg), čini se da će korisnici moći uključiti opciju s naredbama koje počinju s "Hej, Meta, pogledaj i reci mi".

Zakerberg, naprimjer, traži od Mete AI-ja da pogleda košulju koju drži i traži prijedloge za hlače koje bi mogle odgovarati. Također je podijelio snimke zaslona koje pokazuju kako Meta AI identificira sliku komada voća i prevodi tekst memea.

U videu objavljenom na Threadsu, CTO Mete Endrju Bosvort (Andrew Bosworth) rekao je da će korisnici također moći pitati Meta AI o svom neposrednom okruženju, kao i postavljati kreativnija pitanja poput pisanja naslova za fotografije koje su upravo snimili.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.