NOVA SIGURNOSNA ZNAČAJKA

Apple poslao obavijest korisnicima: Uključite ovu opciju da zaštitite svoj uređaj

Izašao je iOS 17.3 i dolazi s novom sigurnosnom značajkom koja bi trebala spriječiti lopove da vam uzmu iPhone i brzo preuzmu pristup svemu

Zaštitite svoj telefon. cnet.com

M. Z.

24.1.2024

Nova sigurnosna značajka za iPhone zahtijeva Face ID (identifikacija lica) ili Touch ID (identifikacija dodirom) za određene radnje i stavlja vremensku odgodu na promjenu šifre vašeg uređaja ili Apple ID lozinke.

Važni računi

Izašao je iOS 17.3 i dolazi s novom sigurnosnom značajkom koja bi trebala spriječiti lopove da vam uzmu iPhone i brzo preuzmu pristup svemu što je pohranjeno u iCloudu, kao i drugim važnim računima poput vaše banke ili e-pošte.

Umjesto da se za sigurnost oslanjate na lozinku za zaključani zaslon (lopovi su naučili prevariti ljude da je unesu ispred njih prije nego što uzmu telefon), ''Stolen Device Protection'' (Zaštita od ukradenog uređaja) zahtijeva da skenirate otisak prsta ili koristite Face ID prilikom izvođenja određenih radnje, kao što je pregled spremljenih zaporki ili prijava za novu Apple karticu, prenosi The Verge.

Ova značajka također uvodi period čekanja prilikom izvođenja osjetljivijih radnji, kao što je promjena lozinke za Apple ID ili zaporke za iPhone. U bilješci o ažuriranju iOS-a 17.3, Apple kaže: “Sigurnosna odgoda zahtijeva Face ID ili Touch ID, sat čekanja, a zatim dodatnu uspješnu biometrijsku autentifikaciju” prije nego što možete dovršiti proces, osiguravajući da ste osoba koja izvodi ovu radnju zapravo vi. Vaš iPhone će zahtijevati ovaj dodatni sloj autentifikacije samo kada ste daleko od “poznatih lokacija kao što su dom ili posao”, prema Appleu.

Za uključivanje zaštite od ukradenog uređaja idite na aplikaciju Postavke i odaberite Face ID & Passcode. Tamo unesite lozinku uređaja i uključite značajku. Možete saznati više o Stolen Device Protection na Appleovoj web-stranici.

Mogućnost streamanja

Također, Apple donosi saradničke popise za reprodukciju u iOS 17.3 i macOS 14.3 Sonoma, što omogućuje vašim prijateljima da se pridruže i daju doprinos popisima za reprodukciju u aplikaciji za slušanje muzike Apple Music. Apple, također, u iOS 17.3 uvodi mogućnost streamanja sadržaja na televizore u odabranim hotelima. Osim iOS-a 17.3, Apple je, također, gurnuo ažuriranja za iOS 9, 15 i 16 uređaje koji mogu sadržavati sigurnosne popravke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.