NAŠA PLANETA

Astronaut na ISS-u podijelio očaravajući snimak Zemlje: ''Nije li lijepa''

U drugoj objavi objavljenoj u ponedjeljak Vandt je uključio slike koje pokazuju ne samo Zemlju već i velike dijelove svemirske stanice

Slika Zemlje. MARCUS WANDT/AXIOM SPACE/NASA

M. Z.

6.2.2024

Markus Vandt (Marcus Wandt), astronaut na privatnoj misiji Axiom-3, ljubitelje svemira već neko vrijeme oduševljava prizorima unutrašnjosti i okoline ISS-a. Njegove nove fotografija stavljaju našu rodnu planetu u nevjerovatno upečatljivu perspektivu.

Nakon što je ostatku Zemljana ponudio neke nove perspektive unutrašnjosti Međunarodne svemirske stanice (ISS), astronaut Markus Vandt usmjerio je svoju kameru na drugu stranu i snimio neke zapanjujuće slike Zemlje.

''Nije li lijepa?'', napisao je u ponedjeljak Vandt na društvenim mrežama, pridruživši svojim riječima vrlo impresivne slike.

Kada je riječ o fotografiji iz zraka, stvarno ne možete nadmašiti nevjerovatnu tačku gledišta koju nudi svemirska stanica u orbiti Zemlje. Neki astronauti su više zainteresirani za snimanje slika naše prekrasne planete nego drugi. Francuski astronaut Tomas Paskue (Thomas Pesquet), naprimjer, proslavio se kao posebno vješt fotograf Zemlje, a čak je izdao i knjigu sa svojim najboljim slikama.

U drugoj objavi objavljenoj u ponedjeljak Vandt je uključio slike koje pokazuju ne samo Zemlju već i velike dijelove svemirske stanice, uključujući njene solarne ploče i razne module, piše Digital Trends, prenosi Tportal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.