GOOGLE

Android 15 stat će ukraj aplikacijama i prijateljima koji vas "bombardiraju" obavijestima

Radi se o prvoj radnoj verziji nove generacije Androida

Android 15 će nuditi mogućnost da zvukove obavijesti podesite tako da se one automatski utišavaju. Facebook

E. Ag.

18.2.2024

Google je lansirao prvi Developer Preview Androida 15 koji će svoju konačnu verziju dočekati najesen. U međuvremenu će stići još pokoji DP, a potom i beta-verzije, koje ćete moći instalirati i testirati na svojim Pixelima.

"Smirivanje obavijesti"

S obzirom na to da se radi o prvoj radnoj verziji nove generacije Androida, ona ne donosi puno značajki. Zapravo više obiluje bugovima u standardnim aplikacijama.

Ipak, jedna značajka svakako se ističe. Google je naziva „Notification cooldown“ u slobodnom prijevodu – „smirivanje obavijesti“. To konkretno znači da će Android 15 nuditi mogućnost da zvukove obavijesti podesite tako da se one automatski utišavaju, ukoliko uzastopne dolaze od jedne te iste aplikacije.

U izborniku su trenutno ponuđene tri opcije: Smiri sve obavijesti, smiri samo razgovore i isključeno.

Primjerice, ako uključite smirivanje obavijesti za razgovore, svaka nova koja nakon određenog broja stigne, imat će manje intenzivan zvuk. Ovo ćete cijeniti ako imate prijatelje koji vam putem WhatsAppa poruke šalju rafalno ili ako vas šef „bombardira“ mailovima. 

Prva verzija

Ukoliko odaberete smirivanje svih aplikacija, vjerovatno će se naći poneka dosadna koju će sistem isto tako sam postupno ušutkati.

S obzirom na to da se radi o prvoj verziji ove značajke, postoji mogućnost da u kasnijim nadogradnjama obavijesti dodatno kategorizira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.