OTKRIO SAMSUNG

Ovo su neke od pogrešaka u postavkama zaslona koje troše bateriju telefona

To je zato što moderni Samsung telefoni koriste vrstu OLED zaslona zvanu AMOLED

Zasloni se sastoje od kristala. Facebook

Z. K.

31.5.2024

Samsung je otkrio neke od uobičajenih pogrešaka u postavkama zaslona koje troše bateriju vašeg telefona. Zaslon vašeg telefona je ključan: velik je i energetski zahtjevan dio bilo kojeg pametnog telefona. I iznenađujuće, vrsta pozadine koju odaberete može utjecati na trajanje baterije, piše The Sun.

Tamna tema

To je zato što moderni Samsung telefoni koriste vrstu OLED zaslona zvanu AMOLED.

Tradicionalno, zasloni se sastoje od kristala koji su osvijetljeni pozadinskim osvjetljenjem kako biste mogli vidjeti sliku. Kod OLED zaslona, pikseli se sami osvjetljavaju i ne trebaju veliko pozadinsko osvjetljenje.

To znači da se mogu isključivati pojedinačno kako bi prikazali pravu crnu boju. Dakle, ako odaberete tamnu temu ili pozadinu s puno crne boje, to znači da ti dijelovi zaslona ne trebaju biti osvijetljeni. I s vremenom, to može dovesti do uštede baterije.

Ali to nije sve postoji još nekoliko savjeta za zaslon koje biste trebali znati. Za početak, pobrinite se da zaslon bude isključen kad god ne koristite mobitel. Vrijeme uključivanja zaslona ima ogroman utjecaj na trajanje baterije pa ograničavanje vremena koliko je zaslon osvijetljen može napraviti veliku razliku.

Dobra ušteda

Drugo, promijenite postavke vremena isključivanja zaslona na najniže moguće. Možete postaviti vrijeme na 15 sekundi kako bi se zaslon automatski isključio brzo. To može dovesti do dobre uštede baterije ako nemate naviku sami ga isključivati.

Samsung također preporučuje održavanje niže razine osvjetljenja kad god je to moguće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.