FILM I TV

Posljednji intervju glumca Alena Delona: Povraća mi se od ljudi, spreman sam otići s ovog svijeta

Avaz.ba

12.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Foto: Instagram

Intervju glumca Alena Delona  (Alaina) (82) koji je dao za časopis "Paris Match" rastužilo je mnoge. Glumac slavi 60 godina karijere, a požalio se kako je spreman otići s ovog svijeta.

Delon tvrdi kako je u filmskoj industriji sve lažno, a muči ga i što kasni snimanje njegovog posljednjeg filma "The empty house" kojeg snima s kolegicom Binoće (Binoche).

Sve sam već doživio i vidio. Povraća mi se od ove epohe jer nema više poštovanja prema nikome. Nemam za čime žaliti, sve se vrti isključivo oko novca - rekao je legendarni Francuz. 

Dodaje kako je većina njegovih kolega umrla, a najveća mu je želja da po posljednji put stane na pozorišne daske. 

U pozorištu je zadnje nastupio 2011. u "Običnom danu" reditelja Erika Asusa (Erica Assousa), a posljednji put se pojavio na filmu 2012. u ruskoj komediji "S Novym godom, mamy!".  

Delon tvrdi i kako kasni snimanje njegovog posljednjeg filma "The empty house" kojeg snima s glumicom Žulijet Binoće (Juliette Binoche) (53).

- U filmskoj industriji je većina toga lažno. Ima ljudi koje doslovce mrzim - kaže Alen.

Delon se na filmu pojavio kao 22- godišnjak i ubrzo postao jedan od najatraktivnijih i najtraženijih mladih francuskih glumaca. 

Njegovom ugledu nije naštetilo ni priznanje 1968. da ima veze s pariškim podzemljem, a bio je poznat i kao veliki zavodnik.

S bivšom suprugom i manekenkom Natali (Nathalie) Delon (76), s kojom je bio u braku pet godina, ima sina Entonija (Anthonyja) (53). 

S pokojnom glumicom Kristom Pefgeno Niko (Christom Päffgeno Nico) ima sina Kristijana (Christiana) (55), a sina Alena (Alaina) Fabiena (23) i kći Anušku (Anouchku) (27) ima iz veze s manekenkom Rozali (Rosalie) van Breemen (51). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.