FILM I TV

Džoni Dep navodno pred bankrotom, mjesečno troši najmanje dva miliona dolara

Fena

16.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Glumac Džoni Dep (Johnny Depp) (54) navodno je pred bankrotom, tako bar tvrde njegovi bivši poslovni menadžeri braća Džoel (Joel) i Robert Mandel, prenose mediji.

Holivudski glumac bivšim je menadžerima dao otkaz 2016. godine, nakon što se ispostavilo da su mu utajivali porez, zbog čega je Dep morao platiti penale u iznosu od čak 5,6 miliona dolara. Glumac sad od njih sudskim putem traži odštetu od 25 miliona dolara.

- Sam je kriv za sve financijske probleme koji su ga snašli. On jednostavno živi "na dug" - kažu Džoel i Robert Mandel te dodaju kako Džoni u mjesecu potroši najmanje dva miliona dolara.

Navode kako Dep samo na vina, koja mu se dostavljaju iz svih dijelova svijeta, mjesečno troši 30.000 dolara, a  na održavanje voznoga parka od čak 45 luksuznih automobila ostavlja pravo malo bogatstvo. Tu je i jahta vrijedna 18 miliona dolara te desetak nekretnina na nekoliko kontinenata.

Osim toga, Džoni je zaposlio 40-ak ljudi, koji ga na mjesečnoj bazi stoje 300.000 dolara, a i on i djeca danonoćno na raspolaganju imaju tjelohranitelje, koje glumac plaća 150.000 dolara.

Džonijevi dugovi navodno su se popeli na čak 40 miliona dolara, zbog čega je glumac bio primoran prodati neke nekretnine.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.