FILM I TV

Zvijezda Diznijevih crtanih filmova Mini Maus dobila zvijezdu na Stazi slavnih

Instagram

Avaz.ba

22.1.2018

Zvijezda crtanih Diznijevih filmova Mini Maus (Minnie Mouse) dobila je svoju zvijezdu na Stazi slavnih u Holivudu.

Minin lik će 40 godina nakon što je jednako popularna zvijezda crtanih filmova i stripova Miki Maus (Mickey Mouse) dobio svoju zvijezdu, biti sačuvana od zaborava, prenosi Rojters.

Legendarni holivudski bulevar od sada će krasiti 2.627. bronzana ploča, kojom će Minin lik zauvijek ostati upamćen.

Dodjeljivanje zvijezde Mini Maus, koja se prvi put pojavila u društvu Mikija 1928. godine u crtanom filmu Parobrod Vili, pozdravila je američka pop zvijezda Kejti Peri (Katy Perry). 

"Nakon što nam je 90 godina mamila osmjehe i zabavljala nas, vrijeme je da ova kraljica tufnica dobije ovo priznanje“, napisala je na Twitteru pjevačica, koja će zajedno sa direktorom kompanije „Volt Dizni“ Robertom Ajgerom, voditi ceremoniju postavljanja zvijezde.

Instagram

Organizatori ceremonije na Stazi slavnih pozdravili su „zabavnu i nezavisnu ličnost“ čuvenog animiranog lika mišice, kao „bezvremenog ženskog lika sa statusom ikone“.

Mini je, međutim, bilo potrebno čitave četiri decenije da se pridruži svom partneru Mikiju na holivudskoj Stazi slavnih, jer ju je „Dizni“ nominovao tek prošle godine.

Drugi „Diznijevi“ likovi, idoli mnoge djece, koji su već počastvovani zvijezdom u Holivudu su, između ostalih, Paja Patak, Vini Pu (Winnie Pooh) i Snježana.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.