FILM I TV

Zana Marjanović o snimanju "Dobro došli u Orient Express", porodici, novitetima...: Prvi put da sam ja glumila, a suprug režirao

Marjanović: Teško je okupiti prave ljude na jednom mjestu

Razgovarala: Edina BAKIĆ

2.2.2018

Prve epizode domaće serije "Dobro došli u Orient Express", koja je nastala po ideji Jasmina Durakovića i scenariju Dževada Hadžića, a pod rediteljskom palicom Durakovića i Emira Kapetanovića, snimljene su prije nekoliko dana.

Uloge su ostvarili vrhunski glumci iz BiH i regiona, među kojima je i Zana Marjanović.

U razgovoru za „Dnevni avaz“ Zana, koja je glumila rame uz rame s Anđelinom Đoli (Angelina Jolie), govorila je o novoj seriji, saradnji sa suprugom Emirom, kao i novim angažmanima u matičnoj pozorišnoj kući - Kamernom teatru 55. Kako nam je kazala u „Dobrodošli u Orient Express“ igra Doru Marr, djevojku koja je nestašna i puna energije.

Domaći teren

- Bilo je divno snimati na domaćem terenu, jer odavno nisam radila u našoj zemlji i zbog toga sam presretna, srce mi je veliko. Drago mi je kad se bilo ko i bilo šta pokrene u BiH, jer je vrlo teško sakupiti novac, ali i prave ljude na jednom mjestu. Sigurna sam da će ova serija dobro proći i kod publike, jer je u pitanju zanimljiva priča - govori Marjanović.
 
 Na setu su se našla značajna glumačka imena.

- Uglavnom, to su veliki profesionalci koje predvode Emir Hadžihafizbegović, Mirvad Kurić... Moram priznati da je posebno zadovoljstvo raditi s takvim glumcima. Iako u posljednje vrijeme poprilično snimam u inozemnim produkcijama, iskustvo rada s našim glumcima je neprocjenjivo. Tu je fantastična generacija i mladih glumaca, među kojima su Maja Zećo, Mona Muratović, Rijad Gvozden, Armin Omerović...

 Kakvu saradnju imate sa suprugom Emirom?

- Ovo je prvi put da smo snimali zajedno u ulogama reditelja i glumice. Posebno je zanimljivo to što snimamo u bh. produkciji i, eto, pokazalo se da smo dobar tim jer su i drugi prepoznali kvalitet i dali nam šansu da radimo zajedno. S druge strane, kao supruga osjećala sam ponos zato što radi dobro svoj posao.

Je li strog na setovima?

- On je strog, ali i pravedan. Zapravo, specifičan je reditelj i zbog toga što ne osjećate pritisak, nervozu, srklet... Iako se znalo desiti da je raspored dnevnih scena bio vrlo natrpan, on je pronalazio način i rješenje da atmosfera bude opuštena i razigrana. Kao glumica, znam da reditelji moraju imati tu dozu strogoće, ali on to rješava na neki drugačiji način i dokazuje da postoji i doza strpljivosti te odlučnosti.

Festival u Americi


 Na Global Film Festivalu, koji se održava od 15. do 18. februara u Americi, bit će prikazan Emirov  film „Djeca mira“. 

- Dobili smo poziv od organizatora i vjerovatno ćemo prisustvovati projekciji. Također, bit će upriličeno prikazivanje i animiranog ostvarenja Anđeline Đoli „Hranilac“ (The Breadwinner). Kada sam čula ovu vijest, kontaktirala sam je odmah i pitala hoće li biti prilike da se vidimo. Nije sigurna da će zbog obaveza koje ima moći doći, ali vidjet ćemo još, možda se i sretnemo.

U „Silvani Armenulić“ s Emirom Hadžihafizbegovićem

- Novost je to da smo u pregovorima za predstavu „Silvana Armenulić“, u kojoj bih trebala glumiti s Emirom Hadžihafizbegovićem, a režiju bi radio Emir Kapetanović. Iskreno, većina stvari je dogovorena, još čekamo da nam se poklope datumi. Uglavnom, tekst je završen i mislim da ćemo uskoro imati i konkretan datum - otkriva Marjanović.

 Film „A Rose in Winter“

- Radila sam film „A Rose in Winter“, koji je trenutno u montaži. Uskoro bih trebala ići u Rim na dodatno snimanje tona i veoma se radujem jer ću imati priliku prvi put vidjeti montiran film. Naravno, ima tu još mnogo posla, ali svakako očekujemo da ovo ostvarenje bude uspješno - kaže Marjanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.