FILM I TV

Život srbijanskog glumca Nebojše Glogovca

24sata.hr

9.2.2018

Srbijanski glumac Nebojša Glogovac (48) preminuo je jutros, nakon što je krajem januara otišao na hitno liječenje u Klinički centar Srbija zbog zdravstvenog problema s plućima.

Mediji su pisali da je Glogovac teško bolestan, a ljekari su glumca nešto ranije pustili s plućnog odjela i tada je počeo s terapijom. Prijatelji su govorili da se hrabro borio protiv opake bolesti.

Od Nebojše se među prvima oprostila srpska glumica Nataša Ninković (45), s kojom je blizak prijatelj bio više od 20 godina. 

- S anđelima, mili moj - posvetila je Ninković pokojnom kolegi na društvenoj mreži.



Glogovac, od majke Milene krojačice i oca svećenika Milovana, rođen je 30. avgusta 1969. godine u Trebinju. Nije se odmah uključio u glumu, nakon srednje škole počeo je studirati Psihologiju, ali je nedugo zatim odustao.

Upisao je studij glume na beogradskom Fakultetu dramskih umjetnosti, u klasi profesora Vladimira Jevtovića, a s njim je zajedno studirala upravo Nataša Ninković, kao i Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Već za vrijeme studija, dobio je stipendiju Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a život na daskama koje život znače počeo je u predstavi 'Velika pljačka'.

Glogovac se na filmu prvi put pojavio u ulozi Fadila, vojnika JNA, u ratnoj drami Bore Draškovića „Vukovar, jedna priča“. Prva glavna uloga bila je u filmu režisera Gorčina Stojanovića „Ubistvo sa predumišljajem“, a tumačio je Hercegovca Bogdana, ranjenog na ratištu u Bosni. Za ovu ulogu dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu "Car Konstantin" na Filmskom festivalu u Nišu.


Uslijedio je niz filmova u kojima je Glogovac imao zapažene uloge: "Do koske", "Spasitelj", "Bure baruta", "Nebeska udica", "Munje", "Bumerang", "T.T.Sindrom", "Kad porastem biću kengur" i "Žena sa slomljenim nosom".

Na svoj 28. rođendan, 1997. godine, glumac se oženio djevojkom Minom, a već naredne godine se  prvi put ostvario u ulozi oca, kada je njegova supruga Mina donijela na svijet sina Gavrila, a dvije godine kasnije i Miloša. Međutim, par se razveo 2014. godine, a s bivšom televizijskom voditeljicom Milicom Šćepanović prošle godine je dobio kćerku Sunčicu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.