Prikazuju se i fotografije ratnog Sarajeva

U akcionom holivudskom filmu "Odmetnici" američki marinci piju uz Thompsonovu pjesmu "Čavoglave"

Autor: 24sata.hr
13.02.2018 21:58
A
A
A

Publika diljem svijeta slušat će hrvatskog pjevača u akcionom hitu "Odmetnici". Taktovi pjesme "Čavoglave" Marka Perkovića Thompsona (52) ore se u akcionom filmu za koji je scenarij napisao Luk Beson (Luc Besson) (58).

Dok se američki marinci pripremaju za vojnu misiju u kafiću i ispijaju žesticu na eks, hrabre ih stihovi Thompsonove pjesme, kojom se proslavio u Hrvatskoj, početkom devedesetih, piše 24sata.hr.

Zamjenik načelnika općine Ružić Dalibor Durdov, u koju spada i selo Čavoglave, nije imao pojma da se njihova općina proslavila i u američkim kinima.

- Thompson je nakon kipara Ivana Meštrovića proslavio naš kraj, zbog kojeg nas posjećuju turisti iz cijelog svijeta -  kazao je Durdov. Dodao je kako većina mještana ni ne zna za film koji se trenutno prikazuje u hrvatskim kinima niti kakvu je "ulogu" u njemu imao njihov omiljeni pjevač.

- Nažalost, mi nemamo ni kino pa ćemo morati "Odmetnike" pogledati negdje drugdje - ispričao je zamjenik načelnika. 

Tvrdi da samo zbog Thompsona općina Ružić nije zaboravljena te je njegovom zaslugom postala poznata po borbi protiv "srpske agresije".

- Thompson često navraća u Čavoglave jer ovdje ima prodičnu kuću, a i seoska crkva sagrađena je na njegovu inicijativu. Čuo sam od lokalaca da se sprema u dogovoru sa župnikom napraviti još neke sadržaje na crkvenom zemljištu - rekao je Durdov za 24sata.hr. 

Besonovi "Odmjetnici" su se snimali u junu i julu 2015. u Karlovcu, Humu, Zagrebu, Ogulinu te na jezerima Lokve i Čiče. Radnja se vrti oko pripadnika američke mornarice koji trebaju doći do davno zaboravljenih nacističkih poluga na dnu jezera u Bosni. 

Francuski reditelj je na setu angažirao više od hiljadu hrvatskih statista i 200 filmskih radnika. 

U filmu glavnu ulogu tumači oskarovac J. K. Simons (Simmons) (63), a priliku za saradnju s Besonom dobili su i hrvatski glumci Andrej Dojkić i Slavko Sobin. Hrvatske lokacije su u akcijskom hitu uprizorile malo bosanskohercegovačko selo u kojem se nalazi skriveno zlato.