FILM I TV

Danijel Krejg ima poseban uvjet za svog posljednjeg Bonda

Arhiv

B92

9.3.2018

Dvadeset peti film o agentu 007 režirat će proslavljeni britanski reditelj Deni Bojl (Danny Boyle), ali glavni glumac Danijel Krejg (Daniel Craig), kao i producenti filma, imaju jedan uvjet, pišu britanski mediji.

Oskarovac Bojl već neko vrijeme važi za Krejgovog favorita. Međutim, za Bojla se tvrdi da ima svoj scenarij, napisan sa njegovim saradnikom na ''Trejnspotingu'' Džonom Hodžom (John Hodge), koji konkurira onome čiji su autori redovni scenaristi filmova o Bondu Nil Parvis (Neal Purvis) i Robert Vejd (Robert Wade )

Britanski novinar Baz Bamigboj (Baz Bamigboye ), poznat kao pouzdan izvor informacija kada su filmovi o Džejmsu Bondu u pitanju, tvrdi da će Bojl režirati film, ali pod uvjetima koje postave producenti.

- Deni Bojl će režirati sljedeći 007 film, 25. Bonda, čije snimanje treba početi krajem godine, ukoliko scenario Džona Hodža bude odobren. Producenti Barbara Brokoli, Majkl Vilson i Danijel Krejg su spremni da to omoguće - napisao je Bamigboj na Twitteru.

Ukoliko su ove tvrdnje tačne, to znači da producenti i sam Danijel Krejg imaju zaista mnogo povjerenja u Denija Bojla, budući da su spremni odbaciti Parvisa i Vejda, autore scenarija posljednjih šest filmova o Džejmsu Bondu od 1999. godine, piše britanski Ekspres.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.