Maratonci trče počasni krug

Najveća tajna "Maratonaca": Mija Aleksić je ispao džentlmen i tako je nastala scena koja je izbačena iz filma

Autor: Kurir.rs
13.03.2018 16:45
A
A
A

Osim plejade nevjerovatnih glumaca koji su nosili naslovne uloge u filmu "Maratonci trče počasni krug", ništa manje značajne nisu ni sporedne role. Jedna od najupečatljivijih takvih uloga - onu sluškinje Olje, bila je povjerena glumici Melita Bihali, a ona je godinama kasnije otkrila i jednu tajnu sa snimanja.

Postoji scena iz ovog filma koja je snimljena, ali nikada nije emitirana!

U njoj se više objašnjava sam lik sluškinje Olje i njene uloge u domu Topalovića kao "osobe za sve" - čak i za seks!

Scena je išla ovako - Aksentije Topalović (Mija Aleksić) i služavka Olja (Melita Bihali) u krevetu su i na vratima se pojavljuje Laki (Bata Stojković) i glasno kaže: "Tata, šta to radiš, večeras je moj red!".

- Snimatelj Boža Nikolić insistirao je da Mija povuče sa nas čaršaf i da ja ostanem gola. Nisam pristala na to, jer se nismo tako dogovorili prije snimanja. Pobjegla sam ogrnuta čaršafom u ćošak. Scena je bila veoma simpatična uz Batino pitanje koje je uslijedilo: "Tata, mogu li bar da gledam? - ispričala je Melita godinama kasnije.

- Onda je Mija Aleksić stao u moju zaštitu rekavši da me ostavi na miru, jer nije bio takav dogovor - dodala je Melita, objašnjavajući da je cijela scena do kraja snimanja ispala iz filma vjerovatno zato što je bila "prizemnija" od ostalih.