INTERVJU

Milan Pavlović: Svima nam treba odmor za mozak

Pavlović: Popularni TV lik sretan je zbog novog izazova

Razgovarao: Fuad MUSTAFIĆ

16.3.2018

Gledaoci BHT 1 od 12. marta imaju priliku od ponedjeljka do četvrtka pratiti novi kviz „Znaš li riječ?“, a voditelj je popularni glumac Milan Pavlović (48), koji će se truditi da se gledaoci zabave, a takmičari opuste.

Dobra zabava

Pavlović je jedno od omiljenih televizijskih lica, a, osim zapaženih uloga u hit-serijama „Lud, zbunjen, normalan, „Sex i selo“ i skečeva o Muji i Hasi, publika ga pamti i kao dio voditeljskog tandema popularnog kviza „Upitnik“, koji je svojevremeno radio s kolegom i glumcem Enisom Bešlagićem.  

Neposredno nakon što se završilo prvo izdanje kviza „Znaš li riječ?'', kontaktirali smo Pavlovića, a on, sav uzbuđen, odmah nam je kazao da mu je ovaj posao nedostajao te da se zaželio interakcije s TV gledaocima.  

- Sve je proteklo odlično. Moram vam se malo požaliti da mi vrućina u studiju ne prija, ali šta se može. Ako to zanemarimo, sve ostalo je bilo savršeno. Takmičari se još ne snalaze baš najbolje, ali tek je početak. Osim meni, primijetio sam da je kviz nedostajao i gledaocima. Vidio sam to po njihovim komentarima, ali svi su zaista oduševljeni - kaže nam Pavlović.

Ipak, kako kaže, gledaocima ne može puno obećati, osim humora i dobre zabave, kojih nije nedostajalo ni u prvoj emisiji.  

- Ljudima ne smijem ništa obećati, pogotovo nešto sad spektakularno. Najbitnije je da konačno imamo jedan kviz na jednoj domaćoj televizijskoj stanici. Mislim da smo osvježili domaći program. Ovo je  prava razbibriga za pola šest, da nam se malo mozak odmori od naporne svakodnevice. Ništa pretenciozno. Sve je, zaista, odmjereno i prilagođeno našim ljudima - govori Pavlović.  

Osvrnuo se i na činjenicu da je u našoj zemlji veoma malo kvizova domaće produkcije.

- Kvizovi se snimaju u susjednim zemljama, a već godinama kod nas po tom pitanju niko ništa nije radio. Posljednje što sam ja radio bio je „Upitnik“. Vrlo je teško naći nekoga ko bi ovakav projekt kod nas finansirao, a da sve bude fino upakovano. Zato je „Znaš li riječ?“ prava stvar - ističe Pavlović.

Školski drug

Kada smo ga pitali zbog čega je ponovo pristao raditi kviz, kazao nam je da je za to jedini „krivac“  njegov školski prijatelj.

- Moj prijatelj još iz školskih dana Edin Zećo osmislio je ovaj kviz, prvo kao dječiju igru, a onda je sve prebačeno u digitalnu varijantu i shvatili smo da bi to mogli igrati i odrasli. Javili smo se na poziv BHT 1, njima se svidjela naša ideja i sad smo tu. Doduše, kviz smo nudili i drugim televizijama, međutim, na BHT 1 su nam dali šansu - govori Pavlović.

Osim humorističkih serija i skečeva, Pavlović se isto tako već godinama dobro snalazi i na pozorišnim daskama. Ipak, kako sam priznaje, najviše voli kada u svoj posao unese dozu humora.

- Ljudima uvijek nedostaje dobrog humora ili barem malo zabave. Nekako smo sve više okupirani lošim vijestima, a tako nam malo treba da ljudima izmamimo osmijeh na lice. To pokušavamo i ovim kvizom. Nije cilj samo da ljudi osvajaju nagrade, to je i najmanje bitno. Nekad im je potrebno samo malo zabave - zaključuje Pavlović.

Na kraju nam je otkrio da je u pripremi i jedan novi kviz.

- Istovremeno pravimo još jedan kviz koji bi trebao početi s emitiranjem od jeseni. O konceptu vam još ništa ne mogu govoriti jer još ništa nije dogovoreno - dodaje Pavlović.

Pozitivni komentari za „Fistika“

Pavlović je ovih dana zauzet i u Narodnom pozorištu Sarajevo, gdje u predstavi „Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama“ igra jednu od glavnih uloga.

- Svako izvođenje bilo je odlično. Dobar rezultat je došao jer smo radili kvalitetno. Bez lažne skromnosti, dobivamo zaista samo pozitivne komentare publike i kolega. Ovu predstavu igramo s radošću, a na veliko zadovoljstvo nas, glumaca, i sjajne publike - kaže Pavlović.   

Kad se najbolje osjećam

- Humor je moja karakteristika. Dok zabavljam ljude i nasmijavam ih, najbolje se osjećam. To radim na pozorišnoj sceni, u serijama i pred TV kamerama. To sam ja - ističe Pavlović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.