PINK

Šišmanović: Teške ljudske priče nosila sam kući i razmišljala o njima

Šišmanović: Nikad ne bježim od izazova

E. BAKIĆ

17.3.2018

Katarinu Šišmanović publika pamti kao voditeljicu emisije „Sve za ljubav“, koja se nekoliko godina emitirala na Pink televiziji. Iako je emisija imala veliku gledanost, Katarina je 2016. godine odlučila da napusti male ekrane. No, pauza nije dugo trajala pa se ponovo vratila, i to na istu televiziju. Katarina s Milanom Kalinićem vodi kviz „Ko je na vrhu“, koji se emitira subotom u 23 sata.

Nešto novo

Kviz je humanitarnog karaktera, a učestvuju poznate ličnosti koje zarađeni novac daju u humanitarne svrhe. U razgovoru za „Dnevni avaz“ Šišmanović je otkrila da je sretna zbog povratka na male ekrane, a posebno joj je zanimljivo to što je uplovila u nešto novo i potpuno drugačije.

- Kada sam, u junu 2016. godine, prestala da radim “Sve za ljubav”, zaista mi je bio potreban odmor. Nakon 10 godina konstantnog rada na terenu i u studiju, bila mi je neophodna pauza, ali i promjena. Tempo kojim se snimala emisija “Sve za ljubav” je postao naporan, jer nije ni lako ni jednostavno danima biti na putu. Za tih 10 godina snimila sam više od 500 epizoda, a u svakoj je bilo dva ili tri priloga. Iskreno, mislila sam da će ta pauza trajati samo tokom tog ljeta. Međutim, shvatila sam da mi je potrebno još vremena - govori Šišmanović.

Šta je to presudilo da se ponovo vratite pred kamere?

- U međuvremenu sam dobila još nekoliko ponuda, ali je kviz “Ko je na vrhu” došao u pravom trenutku. Od prošlog ljeta sam već počela da osjećam nostalgiju za televizijom, za adrenalinom koji izaziva ovaj posao, za onom pozitivnom tremom kada se kamere uključe, za osjećajem ispunjenosti kada se emisija snimi i kada znam da je nešto dobro urađeno. Kviz “Ko je na vrhu” je potpuno nov i do sada neviđeni format na našim televizijama i zbog toga mi je bio još veći izazov da ga radim.

Spontan i zabavan

 S obzirom na to da ste i ranije sarađivali s Milanom Kalinićem, kakav je bio osjećaj ponovo s njim stati na istu scenu?

- Za mene je bio potpuno isti osjećaj kada smo ponovo ušli u studio. Kao da nije ni bilo pauze. Sada radimo drugačiji format. Milan je uvijek bio šarmantan, duhovit, spontan, zabavan i vremenom je postao još bolji u svom poslu, tako da sam baš sretna što smo opet zajedno pred kamerama.

Hoćete reći da ste se zasitili teških priča koje ste snimili tokom prikazivanja „Sve za ljubav“?

- Uvijek sam saosjećala s ljudima s kojima sam radila i često njihove probleme i priče nosila sa sobom kada odem kući i razmišljala o tome. Sada će biti mnogo više razloga za smijeh, ali sigurna sam da ću i mnogo toga naučiti pošto kviz ima i edukativni karakter. Nikada ne bježim od izazova, a kviz “Ko je na vrhu” za mene jeste izazov jer poslije 10 godina ulazim u nešto potpuno novo.

 Šale na moj i Milanov račun

- U svakoj emisiji bit će mnogo šala i na moj i Milanov račun. Bilo je i anegdota s poznatim ličnostima i griješili su često na pitanjima na koja sigurno znaju odgovor, ali u liftu koji ide do 10 metara visine i kada nemaju mnogo vremena da razmišljaju, često može da se pogriješi zbog treme i adrenalina i to je veoma simpatično. U svakom slučaju, novac ide u humanitarne svrhe, tako da suština i jeste da se dobro zabavimo i nekome pomognemo. Mnoge poznate ličnosti se plaše visine, a gledaoci će imati priliku da vide i ko najviše - zaključuje Šišmanović.

Otkrit ću svoju drugu stranu

Razlikuju li se puno emisije „Sve za ljubav“ i "Ko je na vrhu"?

- Potpuno su različiti formati. Drago mi je zbog toga jer ću sada imati šansu da pokažem i svoju drugu stranu. S obzirom na teme kojima smo se bavili u “Sve za ljubav”, nije tu bilo mnogo prostora za smijeh, zabavu, šalu. Svi su me doživjeli kao ozbiljnu osobu, nekoga ko je suzdržan i na tome sam izgradila svoj imidž u javnosti. Često su me pitali i zašto se ne smijem u emisijama. Ne kažem da smijeh nije poželjan, ali nekad nije bilo mjesta za to.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.