FILMOVI

Spilberg potvrdio: Harison Ford će peti put glumiti Indijanu Džonsa

AFP

Blic.rs

20.3.2018

Stiven Spilberg (Steven Spielberg) je potvrdio da će se najnoviji nastavak serijala o Indijani Džonsu početi snimati u Velikoj Britaniji sljedeće godine te da će Harison Ford (Harrison) ponoviti ulogu čuvenog arheologa-avanturiste u svojoj 76. godini.

Reditelj Spilberg (71) je pomenuo peti povratak Indijane na veliki ekran na dodjeli Empire nagrada u Londonu, gdje mu je uručeno priznanje ''Legenda našeg vremena''.

Prilikom preuzimanja nagrade, Spilberg je otkrio da će se on i ekipa "Indijane Džonsa" vratiti u Veliku Britaniju aprila 2019. i započeti snimanje novog nastavka, te se zahvalio britanskim saradnicima na prethodnim projektima.

- Dolazak u Veliku Britaniju uvijek se isplati s obzirom na veliki broj talenata u ovoj zemlji. Glumci, tehničari, stolari, električari, vozači – svi oni su mi pomogli da pravim filmove i nastavit će kada se vratim u aprilu, da upravo ovdje snimam peti dio o Indijani Džonsu – rekao je reditelj.

Harison Ford će još jednom ponoviti svoju najčuveniju ulogu, s kojom je debitirao 1981. u "Indijani Džonsu i otimačima izgubljenog kovčega". Premijera petog nastavka planirana je za juli 2020., skoro 40 godina od prvog filma.

Frenk Maršal (Frank Marshall ) i Ketlin Kenedi (Kathleen Kennedy ) će biti producenti, dok je Dejvid Kep angažiran na scenariju. Legendarni kompozitor Džon Vilijams (John Williams) će i ovoga puta raditi na originalnim numerama.

Franšiza je do sada zaradila oko dvije milijarde dolara. Poslije "Otimača izgubljenog kovčega" uslijedili su "Ukleti hram" (1984.), "Posljednji krstaški pohod" (1989.) i "Kraljevstvo kristalne lobanje" (2008.). U svim nastavcima Indijanu je igrao Harison Ford uz Spilbergovu režiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.