FILM I TV

Ričard Gir odredio datum svadbe s 34 godine mlađom zaručnicom

Instagram

24sata.hr

15.4.2018

Glumac Ričard Gir (Richard Gere, 69) i novinarka Alehandra Silva (Alejandra, 35) u vezi su četiri godine, a upoznali su se u luksuznom italijanskom hotelu, koji je ona kupila s bivšim mužem. Par je isplanirao malo vjenčanje za sljedeći mjesec, 5. maja u Vašingtonu, pišu španske dnevne novine ABC.

Za zaruke Gira i Silve saznalo se prošle godine u novembru, kada je novinarka viđena s novim dijamantnim prstenom. Alehandra je kćerka biznismena i bivšeg potpredsjednika španskog nogometnog kluba Real Madrid Ignacija Silve. 

Novine ABC otkrile su vezu Gira i novinarke u junu 2015., no njihovi prijatelji su tada rekli kako su se mjesecima uspješno skrivali od javnosti. Par često zajedno ide na dobrotvorne zabave u Španiji, koje se organiziraju za pomoć beskućnicima te nastoje poboljšati uvjete liječenja teško bolesnoj djeci koju posjećuju. Silva većinu godine provodi u Madridu, gdje posjeduje vilu u kojoj živi sa sinom, no udaljenost njoj i Giru, koji stanuje u Njujorku, ne predstavlja nikakav problem.

- On je moj heroj u stvarnom životu. Bila sam malo izgubljena, bez svjetla i upoznavanje s njim je dalo smisao mom životu. Osjećala sam kao da mi neko pruža ruku i pokazuje mi pravi put - komentirala je svojevremeno Alehandra svoju vezu s glumcem za magazin "Hola".

Gir je bio četiri godine u braku sa supermodelom Sindi Kraford (Cindy Crawford), a druga supruga mu je bila glumica Keri Lauel (Carey Lowell), od koje se razveo 2016. te imaju sina Homera Hejmsa Himea (James Jigme).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.