PODMIĆIVANJA

Glumica iz omiljene serije izašla iz zatvora

Lori Lolin bila dva mjeseca iza rešetaka

Lori Lolin: Dva mjeseca provela u zatvoru. Agencije

L. Karahmet - Pujagić

29.12.2020


Američka glumica Lori Lolin (Loughlin) u ponedjeljak je puštena iz zatvora nakon dvomjesečne kazne zbog učestvovanja u prijevari kojom su se osiguravala mjesta na prestižnim univerzitetima privilegiranoj djeci, objavile su američke vlasti.

56-godišnja glumica, poznata po ulozi tete Beki (Becky) u hit seriji "Puna kuća" iz osamdesetih i devedesetih godina, počela je služiti kaznu 30. oktobra u saveznom zatvoru u Dablinu, gradiću u blizini San Franciska.

Glumica Felisiti Hafman (Felicity Huffma) iz "Očajnih kućanica" također je bila u tom zatvoru zbog iste prijevare, a puštena je na slobodu u oktobru 2019., nakon što je odslužila 11 dana od dvije sedmice određene kazne.


Lolin: Proslavila se ulogom u seriji "Puna kuća". Agencije

Lolin i njen suprug, dizajner Mosimo Gianuli (Mossimo Giannulli), bili su među 50 ljudi osuđenih za tu prijevaru, prenosi agencija "France Presse".

Par je priznao da je platio 500 hiljada dolara kako bi njihove dvije kćerke bile primljene na univerzitet Južne Kalifornije kao članice veslačkog tima, iako se nikad nisu bavile veslanjem.

Tužitelji su 57-godišnjeg Gianulija opisali kao aktivnijeg u toj prijevari od svoje supruge. On je dobio pet mjeseci zatvora, kaznu od 250 hiljada dolara te mora 250 sati raditi za javno dobro.

Svoju je kaznu počeo izvršavati 19. novembra u zatvoru Lompok blizu Santa Barbare u Kaliforniji.

Ključni čovjek u prijevari bio je Vilijam Rik Singer (William Rick) za kojeg vlasti smatraju da je platio 25 miliona dolara trenerima i uposlenicima univeriteta. Njegova presuda se očekuje iduće godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.