ITALIJANSKA GLUMICA

Monika Beluči ne opterećuje se dijetama: Uvijek sam bila žena s oblinama

Ako uloga u filmu to zahtijeva, onda bude na dijeti i vježba, kaže, ali sve u granicama normale

Monika Beluči. Agencije

L. K. P.

7.12.2021


Italijanska glumica Monika Beluči (Monica Bellucci) u novom intervjuu za magazin "Sunday Times Style" govorila je o procesu starenja te vježbanju i dijetama. Monika kaže da ne voli rigorozne treninge i stroge dijete te da ih izbjegava, no povremeno ode na pilates. Ako uloga u filmu to zahtijeva, onda bude na dijeti i vježba, kaže, ali sve u granicama normale.



-Ne opterećujem se. Uvijek sam bila žena s oblinama, nikada jako mršava, takva sam prirodno. I želim ostariti na miran način. Kad imaš 50 ili 60 godina, nemaš iste potrebe kao kad imaš 20. Promijeniš se, kao kada dobiješ dijete, prvo njega vidiš, ti dolaziš na drugo mjesto. To nam daje drugačiju perspektivu, rekla je 57-godišnja glumica.


Osvrnula se i na svoju ulogu u filmu "Spectre" o agentu Džejmsu Bondu (James). Kaže da je ta uloga bila velika promjena.



-Postoji toliko žena koje se osjećaju slobodno stariti na drugačiji način, dodala je.


Glumica smatra da se ljudi moraju pomiriti sa starenjem.


-Postoji mnogo različitih trenutaka u životu. Kad si jako mlad, imaš ono što u Francuskoj zovu '"la beauté du diable", ljepotu đavola, koja je sasvim prirodna, to je ljepota mladosti, ljepota biološkog trenutka u tvom životu. No, život ide dalje. Naš izgled stari i s time se moramo pomiriti. Tu ne možemo ništa učiniti. No, u isto vrijeme imamo sreće jer ako ostarimo, znači da imamo dug život. Kako tijelo ide stari, naša duša raste, rekla je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.