SARAJEVSKA PREMIJERA

Publika uživala u filmu "Najsretniji čovjek na svijetu", stigle brojne poznate ličnosti

Scenaristica Elma Tataragić i rediteljica Teona Strugar- Mitevska i na ovom filmu nastavljaju dugogodišnju saradnju

Sa večerašnje premijere - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
N. N.

9.3.2023

Sarajevska premijera filma, "Najsretniji čovjek na svijetu" upriličena je večeras. Film je prvo prikazan u 19 sati u CineStaru, a u 20 sati u Cineplexxu, gdje se filmska ekipa poklonila publici koja ih je nagradila ovacijama.

Na premijeru u Cineplexx su stigli Ademir Kenović, Pjer Žalica, Aida Begić, Jasmila Žbanić, Ermin Bravo, Haris Pašović, Danko Delibašič i brojni drugi.

Scenaristica Elma Tataragić i rediteljica Teona Strugar- Mitevska i na ovom filmu nastavljaju dugogodišnju saradnju, nakon filmova “Kada dan nije imao ime” i “Bog postoji, zove se Petrunija”.

"Najsretniji čovjek na svijetu" prati 40-godišnju Sarajku Asju koja jedne subote na majčin nagovor odlazi na speed dating. Spajaju je s 43-godišnjim bankarom Zoranom. Po riječima rediteljice, "Najsretniji čovjek na svijetu" je priča o nemogućim vezama, o ljubavi i apsurdu. U filmu glume Jelena Kordić Kuret (Asja), Adnan Omerović (Zoran), Izudin Bajrović, Vedrana Božinović, Irma Alimanović, Mona Muratović, Siniša Vidović, Kemal Rizvanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.