SLAVNA KIM KATRAL

Samanta Džons se vraća u "Seks i grad" nakon svađe s Keri Bredšo

Ona je snimila scenu u strogoj tajnosti još u martu za drugu sezonu "And Just Like That..."

Ekipa kultne serije "Seks i grad". Warner Bros

N. Aj. / Mondo.rs

1.6.2023

Mnogi su navijali da se Kim Katral (Cattrall) vrati u kultnu seriju "Seks i grad" kao Samanta Džons (Samantha Jones).

Ona je snimila scenu u strogoj tajnosti još u martu za drugu sezonu "And Just Like That...", ali prije je bitno da se zna da je njeno pojavljivanje samo nakratko, prenosi Mondo.rs.

Naime, ona će se pojaviti samo u jednoj sceni, pišu svjetski mediji. Prema riječima izvora, Kim je svoju scenu snimila još 22. marta u Njujorku, bez da se vidjela i sa jednom drugom zvijezdom serije, uključujući Saru Džesiku Parker (Sarah Jessica Parker) i Majkla Patrika Kinga (Michael Patrick King) sa kojima je u svađi.

U ovoj sceni, Samanta koja se u seriji preselila u London imat će telefonski razgovor s Keri. Podsjetimo, Samanta se u prvoj sezoni dopisivala sa Keri, a u posljednjoj epizodi njih dvije su napravile plan da se vide i porazgovaraju.

To ipak ne znači da će Samanta postati dio ovog projekta. Ipak, njen povratak u bilo kojoj formi oduševio je fanove serije koji su mišljenja da ovo kultno ostvarenje nije to-to bez najupečatljivijeg lika.

Zašto su se Kim i Sara posvađale?

Po završetku serije 2004., krenuli su navodi o odnosu Kim, Kristin, Sare i Sintije, da se tu ne radi o pravom prijateljstvu. Godine 2017. "The New York Post" objavio je artikal u kom je objasnio da je kult “zlih devojaka” uništio "Seks i grad" ekipu.

Prema njima, Sara i Sintija, zbog prijašnjeg poznanstva, ubrzo su se sprijateljile i u svoju grupu uključile i Kristin. Za Kim, izgleda nije bilo mjesta, a glumica se osjetila još više izolovano kada je kreator i producent serije Daren Star napustio projekat, te na njegovo mesto stupio prijatelj Sare Džesike Parker, Majkl Patrik King.

Kim Katral. Greg Allen/Invision/AP

Navodno, i tokom pauze za ručak, djevojke nisu željele da sjede sa Kim, a na dodjeli Emi nagrada 2004. godine, Kim je sjedila odvojeno od ostatka ekipe, za šta je svojevremeno izjavila:

- Da li smo mi najbolje prijateljice? Ne. Mi smo profesionalne glumice i imamo svoje odvojene, privatne živote.

Naravno tu je i polemika oko novca, kada je Sari pridodata titula ekskluzivnog producenta u drugoj sezoni, što je povećalo njenu zaradu na 300.000 dolara, a po navodima medija i Kim je zatražila isto.

Negirale svađu

Za vrijeme snimanja prvog “Seks i grad” filma 2009., govorilo se da Sara i Kim ne govore, međutim obje su to, u različitim intervjuima porekle. Ipak, neprihvaćena glumica okrivljena je i što do snimanja trećeg dijela filma nije došlo, a mediji su navodili da je imala razne uvjete, poput da želi ponude i za druga filmska ostvarenja kako bi nastavila rad na ovom projektu.

Kim je u emisiji “Piers Morgan's Life Stories” 2017. opovrgnula te navode i rekla da nema nikakvih interesa ikada više da se vraća u franšizu “Seks i grada”. Tu je također izjavila da nikada nije bila prijateljica s koleginicama iz serije i da je to jedan zdraviji odnos, kada je jasna linija između profesionalnog i privatnog života.

Dotakla se i kolegice Sare:

- Zaista mislim da je mogla da bude malo više fina prema meni.

Glumica je prilično razočarana i u način na koji je Samanta tretirana u drugom filmu, kao i u planiranom trećem, gdje je Brejdi - Mirandin 14-godišnji sin trebalo da ima seksualne odnose s njom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.