GLUMAC

Daniel Redklif konačno otkrio hoće li se pojaviti u novoj seriji o Hari Poteru

Još u januaru 2021. pojavila se glasina da se priprema serija o Hari Poteru, ali službena vijest objavljena je tek ovoga aprila

Poznati glumac. Facebook

D. R.

4.7.2023

Zvijezda franšize o Hari Poteru, Daniel Redklif (Daniel Radcliffe) jasno je dao do znanja da se neće pojaviti u nadolazećoj seriji o slavnom čarobnjaku. 

Mnogi su priželjkivali da u seriji Daniel glumi Harijeva oca, ali od toga ništa. Za "ComicBook" je kazao da ne postoji plan da se pojavi u novoj TV seriji jer je tim koji stoji iza nje želi razlikovati od filmova.

- Koliko sam razumio, oni pokušavaju krenuti ispočetka i siguran sam da će onaj ko stvara seriju htjeti ostaviti trag te vjerovatno ne razmišljaju kako natjerati starog Harija da glumi u tome - rekao je glumac.

Sretan zbog snimanja 

Kaže da ni ne želi glumiti u seriji, ali je definitivno sretan što se ona snima.

 - Definitivno ne tražim ulogu ni na koji način. Ali želim im svu sreću svijeta i jako sam uzbuđen zbog novog Harija - dodao je.

Sedam knjiga

Još u januaru 2021. pojavila se glasina da se priprema serija o Hari Poteru, ali službena vijest objavljena je tek ovog aprila, kada je izašla kratka najava. Zasad nema detalja o tome šta će tačno serija pokrivati ni ko glumi glavne junake, ali je poznato da će svaka sezona preuzeti radnju iz jedne od sedam knjiga.

- Priče iz svake od knjiga DŽ.K. Rovling postat će decenijom duga serija kreirana s istim epskim umijećem, ljubavlju i brigom po kojima je ova globalna franšiza poznata. Serija će imati novu glumačku postavu i bit će puna fantastičnih detalja, omiljenih likova i dramatičnih lokacija koje fanovi Herija Potera (Harryja Pottera) vole više od 25 godina. Svaka sezona bit će autentična prema izvornim knjigama i donijet će nevjerovatne avanture Hari Potera novoj publici širom svijeta, dok će originalni, klasični i omiljeni filmovi ostati u središtu franšize i biti dostupni za gledanje širom svijeta - objavili su iz HBO Maxa. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.