APSOLUTNI HIT

33 miliona sati gledanja: Ovo je trenutno najgledaniji film na Netflixu

Film je režirao Tom Harper, koji je radio na seriji Peaky Blinders

Heart of Stone film. Netflix

D. H.

16.8.2023

Akcijski triler Heart of Stone trenutno je hit među gledateljima Netflixa. Film je izašao 11. avgusta na toj streaming platformi, a Netflix je objavio da triler ima 33.1 milijun sati gledanja. To je trenutačno najgledaniji film na Netflixu.

O čemu se radi u filmu?

Film je režirao Tom Harper, koji je radio na seriji Peaky Blinders, dok su scenarij napisali Greg Rucka i Allison Schroeder. Gal Gadot je u filmu utjelovila Rachel Stone, hakericu koja radi za Tajnu obavještajnu službu (MI6), a njen tim čine agenti Parker (Jamie Dornan), Yang (Jing Lusi) i Bailey (Paul Ready). No, MI6 ne zna da je Stone špijunka koja radi za tajnu organizaciju nazvanu Charter.

Oni su u traileru opisani kao "najosposobljeniji agenti - bez političkih sklonosti, bez nacionalne pripadnosti - koji zajedno rade na održavanju mira u turbulentnom svijetu". Kako bi postigli svoje uzvišene ciljeve, ti se agenti oslanjaju na jedinstvenu imovinu zvanu Srce.

Niska ocjena na IMDb-u

Srce je najmoćnija umjetna inteligencija na svijetu, sposobna pratiti nečiju cjelokupnu internetsku povijest i zatim koristiti te podatke da predvidi što bi mogli učiniti u budućnosti. Srce može savjetovati o odgovorima na potencijalne globalne prijetnje i čak dati šanse za uspjeh u njihovom neutraliziranju. Naravno, Srce se može i zloupotrijebiti, što se vidi u nekoliko scena u filmu.

Iako je trailer privukao puno pažnje nakon objave i film je trenutno najgledaniji na Netflixu, na IMDb-j ima ocjenu 5.7. Kritičari su na portalu Rotten Tomatoes film ocijenili s 32%, dok je publika dala ocjenu 61%. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.