OBARA REKORDE

Smrt "prodaje" memoare

U knjizi je Metju Peri govori o svojoj borbi s ovisnošću, otkrivajući da je potrošio milione dolara na svoje liječenje

Metju Peri. Instagram

2.11.2023

Memoari Metjua Perija (Matthew Perry) prestigli su knjigu „The Woman in Me“, koju je napisala Britni Spirs (Britney Spears), samo nekoliko dana nakon njegove smrti.

Ljubavne veze

Glumčevi memoari „Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing“, objavljeni u novembru 2022., popeli su se na prvo mjesto Amazonove ljestvice najprodavanijih knjiga nakon Perijeve iznenadne smrti prošlog vikenda.

Na drugom mjestu su memoari Britni Spirs, na trećem knjiga „Iron Flame“, a četvrta najprodavanija knjiga je „Killers of the Flower Moon“, na temelju koje je snimljen istoimeni film koji se počeo prikazivati u kinima.


U knjizi, koja je bila bestseler „New York Timesa“, glumac govori o svojoj borbi s ovisnošću, otkrivajući da je potrošio milione dolara na svoje liječenje. Išao je na rehabilitaciju 15 puta. Prisjetio se i svojih veza te vremena koje je proveo u hit sitkomu „Prijatelji“.

U komi

Glumac je u memoarima otkrio i da je s 49 godina skoro umro. Debelo mu je crijevo puklo zbog prekomjerne upotrebe opioida, nakon čega je proveo dvije sedmice u komi, pet mjeseci u bolnici i devet mjeseci koristeći vreću za kolostomiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.