LAŽNA UZBUNA

Džim Keri: Zbog čega su mi rekli da imam još deset minuta života

U tom sam trenutku počeo razmišljati: "Ok, što mogu učiniti u posljednjem trenutku svog života?"

Džim Keri. The Hollywood Reporter

L. S. R.

9.2.2024

Džim Keri (Jim Carrey, 62) jednom je dobio zastrašujuću vijest da mu je "preostalo još samo 10 minuta života". Gostovao je u "Tonight Showu" Džimija Felona (Jimmy Fallona), gdje je promovirao svoj autobiografski roman "Memoirs and Disinformation" te se prisjetio tog događaja. 

Naslovnica knjige

Voditelj je glumca pitao što znači naslovnica njegove knjige na kojoj je slika njegovog lica.

Glumac je priznao da je slika, zapravo, snimljena samo nekoliko trenutaka nakon što je dobio prilično zastrašujuću vijest da mu je "preostalo još samo nekoliko minuta života". Keri je rekao da je pisao knjigu na otoku na Havajima kada ga je njegov pomoćnik nazvao u suzama da mu kaže da im je "ostalo još deset minuta života" i da "projektili dolaze".

- Naslovnica je, zapravo, moje lice nakon što su mi rekli da imam još 10 minuta života. Nama je to bilo stvarno -  rekao je. 

Prilično izbezumljen u tom trenutku, Keri je isprva počeo smišljati načine da što prije pobjegne s otoka prije nego što se na kraju pomirio sa svojom sudbinom i počeo se opraštati od svojih najbližih.

Šta mogu učiniti u posljednjem trenutku svog života

- U tom sam trenutku počeo razmišljati: "Ok, šta mogu učiniti u posljednjem trenutku svog života?'. Jednostavno sam odlučio napraviti popis stvari na kojima sam zahvalan i, iskreno, nisam mogao prestati razmišljati o prekrasnim stvarima koje su mi se dogodile. Bilo je divno. Ostale su mi još dvije minute vremena kada sam saznao da se, zapravo, ništa ne događa. Sve što sam planirao učiniti je zatvoriti oči i biti zahvalan, jer sam imao dobar život - kazao je.

Na kraju se saznalo da je uzbuna bila lažna. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.