GLUMI U POOR THINGS

Nesreća u sreći: Ema Stoun dobila Oskara i poderane haljine izašla na binu

Mislim da se to dogodilo tokom pjesme "I'm Just Ken", rekla je

Ema Stoun na bini "Dolby" teatra. AP/Chris Pizzello

N. Aj.

11.3.2024

Ema Stoun (Emma Stone, 35) osvojila je Oskara na 96. dodjeli ove prestižne nagrade. To je drugi zlatni kipić u njenoj kolekciji, a ovaj put ga je osvojila zbog uloge glavne glumice u filmu "Uboga stvorenja" (Poor Things).

Prvog Oskara osvojila je 2017. godine za najbolju glavnu glumicu u filmu "La La Land". Ali, dok je koračala prema sceni "Dolby" teatra da preuzme nagradu, Stoun je otkrila da ima problema s haljinom.

- Poderala se. Mislim da se to dogodilo tokom pjesme "I'm Just Ken" - rekla je Stoun, koja je zajedno s ostatkom publike oduševljeno popratila izvedbu te pjesme na dodjeli nagrada.

Emi Stoun se poderala haljina. AP/Chris Pizzello

Pjesmu je izveo njezin kolega upravo iz "La La Landa", Rajan Gosling (Ryan), koji je utjelovio Kena u filmu "Barbie".

Stoun se na dodjeli nagrada pojavila u svjetlozelenoj "Louis Vuitton" haljini bez naramenica te je uparila s ogrlicom s 30-karatnim žutim dijamantom.

- Nedavno sam paničarila, kao što vidite, to mi se dešava često. Jorgos Lantimos (Yorgos Lanthimos) mi je rekao da se izuzmem iz ovoga. I bio je u pravu, jer ovo nije o meni. Radi se o cijeloj ekipi koja se okupila da napravi nešto nevjerojatno - rekla je u svom govoru.

Emi Stoun se poderala haljina. AP/Chris Pizzello

Ona se rasplakala na bini.

Na kraju se kratko još osvrnula na haljinu koju je nosila.

- Nemojte je gledati straga, hvala - rekla je i otišla s pozornice, dok je rukom držala haljinu.

Film "Uboga stvorenja" drugi je po broju osvojenih Oskara ove godine. Nominiran je bio u 11 kategorija, a osvojio je četiri Oscara za: najbolju šminku i frizuru, najbolju kostimografiju, najbolju scenografiju te najbolju glumicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.